Útfelújítások, korszerű konyha és járdaépítés is lesz idén Csopakon - A tervek szerint elkészül a Füredi úti körforgalom is

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter Fotó: Szendi Péter 2018. 04. 04. 14:32

Több tízmillió forintos beruházások valósulnak meg a közeljövőben a településen. Már javában zajlanak a munkálatok, több utca is felújításra kerül, ráadásul megkezdődött az Üdülőfalu és Kempingben egy korszerű konyha építése is.

 -Önkormányzatunk 200 millió forint vissza nem térítendő kormányzati céltámogatásban részesült, melyet közútjaink burkolat felújítására fordíthatunk. A támogatói okiratot a Belügyminisztériummal, mint támogatóval megkötöttük. Itt szeretném megköszönni Kontrát Károly országgyűlési képviselő áldozatos munkáját, aki nagyban hozzájárult, hogy a település ezt a jelentős támogatást megkapta. Már megkezdődtek a munkálatok a Mandulavirág és a Balaton utcában. Idén még nyolc utat újítunk fel, melyekre már nagy igény volt – kezdte a folyamatban lévő beruházások ismertetést Ambrus Tibor polgármester. A település első embere elismeri, hogy vannak olyan utak, amelyek rossz állapotban vannak, de a környezetükben, jelen pillanatban építkezések folynak. Ilyen a Kilátó és a Szérűskert utcák, amint befejeződnek az építkezések, természetesen az önkormányzat azon van, hogy ezek az utcák is felújításra kerüljenek.

Ambrus Tibor és Kontrát Károly

Az egyik legjelentősebb beruházás pedig nyárra elkészül. Céljuk, hogy az óvodából a konyha átköltözne az Üdülőfalu és Kempingbe. Az óvodában a meglévő konyhát, melegítő konyhává és tornaszobává alakítanánk át, míg az üdülőfaluban, egy korszerű, az európai normáknak megfelelő konyha épül, mely a későbbiek során további funkciókat is elláthat a közétkeztetésen kívül. Többek között esküvők, konferenciák és egyéb rendezvények lebonyolítására. Itt egyébként egy 117 millió forintos TOP-os pályázatot nyert az önkormányzat.

Ugyanakkor folytatódik tovább a Fürdő utca mentén a járdafelújítás is, melyre 15 millió forintos támogatást kaptak. Mindez azt jelenti, hogy a 71-es főúttól, a strand bejáratáig, felújulna a járda, ehhez persze kell majd önkormányzati pénzt is biztosítaniuk. A település első embere megemlítette még, hogy a külterületi utak felújítására és gépbeszerzésére 18 millió forint pályázati pénzt nyertek el. Nemrég adták be a zártkertek megközelítését javító pályázatukat. Itt a Csákány-hegyi úton, mintegy 600 méteres útszakasz újulna meg. 
A legutóbbi testületi ülésen döntöttek a Füredi úti körforgalom önálló megtervezéséről és annak engedélyeztetéséről azzal a céllal, hogyha a Füredi utat nem sikerül a tervek szerint megvalósítani, a körforgalmat mindenképpen meg tudják építeni.

Kép és szöveg: Szendi Péter

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!