Nem a betegséget kell gyógyítani, hanem az egészségünket kell megőrizni - Papp Lajos professzor beszélt a hosszú élet titkáról Csopakon

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter Fotó: Szendi Péter 2017. 11. 21. 12:22

Egy tűt sem lehetett leejteni a kultúrház nagytermében, olyan sokan voltak kíváncsiak Papp Lajos szívsebész előadására. Szó esett az egészséges táplálkozásról és a gyógyszerek káros hatásairól.

A professzor kiemelte, hogy Magyarországon amióta ő az egészségügyben dolgozik, soha nem egészségügy volt, hanem betegségügy. Hazánkban rengeteg gyógyszert fogyasztanak. Az emberek csodákban hisznek: csodagyógyszerekben, csodaeszközökben, csoda kiegészítő táplálkozásban. Holott az egészségünkért, mi vagyunk igazán felelősek, hogy mit fogyasztunk. Elmondta, hogy ez is kevés, hiszen az ember testből, szellemből és lélekből áll. Nem elég csak a testet, hanem a szellemet és a lelket is ápolni kell.
-Sajnos mi orvosok cserbenhagytuk a betegeinket, más szolgálatába álltunk. Nem a beteg érdeke, a beteg üdve szerint gyógyítunk. Mindent ural a pénz, a haszonszerzés. Ma a gyógyszergyárak profitja nagyobb a hadiparénál. Kevesen tudják, hogy amit megvesznek a patikákban gyógyszereket, annak 60 százaléka reklámköltség – hangsúlyozta Papp Lajos. Ezért az orvosok egy része, tudatlanul a reklámszövegek hatása alatt, egyre több gyógyszert írnak fel a betegeiknek. Pedig a legsikeresebb gyógyítások abból állnak, hogy a rossz gyógyszereket elvesszük.
2008-ban Pekingben az egészségügyi világkongresszuson deklarálták, hogy a nyugati gyógyítás zsákutcába került, mert a feleslegesen adott gyógyszerek több bajt idéznek elő, mint amivel gyógyító hatással bírnak. Papp Lajos kiemelte, hogy nem a betegséget kell gyógyítani, hanem az egészségünket kell megőrizni. Felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy Nepálban él egy népcsoport, a hunzik, akik igen hosszú életűek, fiatalon és öregen egyaránt életerősek, állóképességük kimagasló, és megdöbbentő egészségnek örvendenek. Ismeretlen náluk a szívinfarktus, az érelmeszesedés, a rák, az agyvérzés, a cukorbetegség és a magas vérnyomás. Titkuk roppant egyszerű: tiszta víz, vegyszermentes táplálék és mozgás, ez a hosszú élet titka. Szendi Péter

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!