Egy óra a csopaki idősek biztonságáért

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c.r.őrgy. 2017. 09. 08. 11:32

A helyi Civil Házban tartott prevenciós előadást a kapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója 2017. szeptember 6-án.

A Csopak Nyugdíjas Klub meghívására 2017. szeptember 6-án 16 órakor tartott megelőzési tájékoztatót a megjelent klubtagoknak Szekeres Kornél címzetes rendőr őrnagy.

Előadásában számtalan gyakorlati, potenciálisan az idős korosztályt veszélyeztető probléma forrását ismertetve hívta fel a jelenlévők figyelmét, az őket áldozattá válás szempontjából kiemelten érintő helyzetekre és cselekményekre, és a megelőzés lehetőségeire egyaránt.

A betörés, illetve besurranás módszerével elkövetett lopás bűncselekmények ismertetésén túl, a különféle trükkök alkalmazásával megvalósult csalás jogsértések bemutatására is kiemelten fókuszált az előadó.

A jó hangulatú, kötetlen előadás kapcsán a megjelentek számtalan kérdést tettek fel az előadónak, konstruktív jellegű gondolataikkal, véleményükkel segítették az előadó tevékenységét.

Az elhangzott és megfogalmazott, intelmek és gondolatok, a gyakorlati mindennapokba beépülve remélhetőleg hatékonyan járulnak hozzá, a helyi idősek áldozattá válásának megelőzéséhez.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!