XV. Közép-dunántúli regionális nyugdíjas találkozó Csopakon

balaton.vehir.hu 2017. 05. 20. 15:04

Az egész napos rendezvényre közel hatszáz szépkorú érkezett a Balaton-parti településre.

 

Dr. Károly Gabriella a Csopak Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy idén közel hatszázan vesznek részt a rendezvényen és a találkozó átlépte a régió határait, hiszen érkeztek Győr, Pest és Somogy megyékből is valamint kettő nyugdíjas klub a Felvidékről is a szombati találkozóra. Azt meg kimondottan szerencsésnek tartja, hogy a korábbi helyszínről a Fürdő utcai nagy parkolóból átkerült az Üdülőfalu és Kemping ősfás területére, itt jóval nagyobb és árnyékosabb a terület.

 

 Károlyi Gabriella és Demeter Ferenc

Demeter Ferenc a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke kihangsúlyozta, hogy a találkozó nagyon fontos, mert nagyon sok baráti szál fonja át az összejövetelt a táncon és éneklésen kívül pedig megjelenik a humor és egyéb előadások. Az átlag életkor hetven éven felüli, de ez egyáltalán nem látszik a résztvevőkön és a produkciókon. Ősszel pedig Csillebércen rendezik az országos szenior tánctalálkozót.
Szombaton a 24 településről érkezett csoport összesen 32 produkcióval lépett a színpadra. Sétahajózás, a Csopak Táncegyüttes műsora is várta a nagyszámú érdeklődőt. Az estet pedig fél ötkor Kis Domonkos Márk a Váci Dunakanyar Színház igazgatójának és Bakos-Kis Gábor a Nemzeti Színház színészének fellépése zárja. A rendezvényt Csopak Község Önkormányzata támogatta.

 

 

 Ottjártunkkor a borzavári és a sólyi kórus lépett fel

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!