Heppiend Csopakon, több ezer strandolóval - képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 09. 03. 17:40

Szeptember 3-án, szombaton tartották a Heppiend, szezonzáró, egész napos gasztro-kulturális programfolyamot a Balaton-parti település strandján. Csülkös étkek versenyével, harminc fokos melegben és rengeteg strandolóval.

Hagyományosan a Heppiend programfolyam keretében rendezték meg a „Csülkös étkek” versenyét, amelyre idén 10 csapat nevezett. Bizony a zsűri nem volt könnyű helyzetben, mert az idei év egyik legszínvonalasabb versenyét rendezték meg Csopakon, rengeteg finom étel készült – mondta Fülöp László mesterszakács értékelőjében. A zsűri tagjai voltak még: Ambrus Tibor polgármester és Beke G. László hírportálunk munkatársa.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

2016-ban a versenyt a helyi Polgári Kör, csülökpörkölt babbal nyerte meg, így egy évig viselhetik a „Csülökkirály” címet. Szintén aranyérmes lett a KÖZ-ÉRT pikáns csülök zsemlegombóccal és a Csopak-Paloznak Horgász Egyesület rakott csülök ételkölteménye. Ezüstérmes lett a Csopaki Nyugdíjasok csülök pincepörkölt módon, a Csülkös Üstökös csapat lecsós csülke, valamint a Csopak Településért Alapítvány töltött káposztája csülök ágyon. Bronzérmes lett a Csipetke csapat csülök pacallal, a Csopaki Református Iskola füstölt csülkös étke, a Füzesgyarmati Hagyományőrzők csülkös és a Barna Mackó Barátainak a csülök körömpörkölttel étele.
A gyermekeket egésznap népi játszóház várta, és elkészíthették a tutajokat, amelyeket majd este hét óra után bocsájtanak vízre a meggyújtott mécsesekkel.
Ebédidőben a Jávor Pál Nemzeti Czigányzenekar, Kalló Zoltán előadóművész, az együttes vezetőjével a víziszinpadon lépett fel.
A programok között rengetegen lubickoltak a Balatonban, élvezve szeptember első hétvégéjén a nyarat. Az estet a Rulett együttes koncertje zárja.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!