A néptáncosok elfoglalták Csopakot – képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 08. 26. 23:18

Pénteken este 164 gyermek tartott fergeteges gálaműsort a Fürdő utcai nagyszínpadnál.

Az egy hetes III. Csopaki Néptánctábor általános és középiskolás tanulói a Városok Falvak Szövetsége szervezésében, a ProgramStart és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával jöhetett létre.

Az egy hetes tánctáborban Biharkeresztes, Kőszeg, Berettyóújfalu, Kisújszállás, Püspökladány, Gyula, Hajdúnánás és Hajdúböszörmény kiváló táncosai, tanárai és táncpedagógusai vettek részt.
Farrné Kovács Mónika (Biharkeresztes) táncpedagógus-intézményvezető elmondta, hogy valóban csodálatos dolog Kodály-módszerrel tanulni a népdalokat, tanulni és átadni a generációknak a szebbnél-szebb magyar néptáncokat és látni a sikert és az örömet a diákok arcán, amikor egy hét tánctanulást követően ilyen fergeteges, több, mint egy órás gálán mutathatták be tudásukat. Egyúttal köszönetet mondott a szervezőknek, támogatóknak, a diákoknak, tanáraiknak és nem utolsó sorban Csopaknak a fantasztikus elhelyezésért a Csopaki Üdülőfalu és Kemping területén és az ellátásért.

S valóban a gálát követően hatalmas tapsviharral köszönte meg az időközben jelentős számúra gyarapodott közönség.
A jövő héten keddtől pedig 80 gyermeket látnak vendégül Csopakon, teljes ellátással, gazdag programkínálattal a nyolc településről, akik még sohasem jártak a Balatonnál.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!