Van még néhány nap a nyárból. Mire van még esély a Balatonon?

balaton.vehir.hu Forrás: Hírügynökségi közlemény/Tomik Zoltán 2016. 08. 25. 12:46

Utolsó esély! Van még egy hét a nyárból, menjünk kertmoziba!

Sokan csak az amerikai filmekből ismerik az érzést: milyen is lehetett beparkolni a többi autó közé és a kocsiból nézni egy filmet. Már nem igazán vannak autós mozik. Ezek ideje lejárt. Kertmozi sincs sok. De van néhány, amely még életben maradt a Balatonon. Itt jó idő esetén naplemente után összebújva filmezhetünk a friss levegőn. Van még egy hét a nyárból. Aki idén még nem volt kertmoziban, most megteheti. De hol is vannak a "popcornozós", fröccsözős szabadtéri mozik a Balatonon? A Balaton száguldó riporterének autójával erre kerestük a választ.

Az idei évben csak úgy kapkodtak a kertmozik után a mozis vállalkozások. A tavalyi 6 Balaton környéki kertmozi hárommal bővült, a révfülöpi, fövenyesi, akali, csopaki, zamárdi és aligai mellé idén a lellei, vonyarcvashegyi és a zalakarosi kertmozik is vetítésbe kezdtek – írta korábban az MTI.

Az egyik leghangulatosabb kertmozi a csopaki. Itt a mozit üzemeltető néni még pokrócot is ad a kedves vendégnek. Ha autóból nézzük a filmet, néha még a kocsiba is kihozzák a pattogatott kukoricát. Nem rossz a Fövenyesen található mozi sem. Itt napraforgók jelzik, hogy hol van a sorok vége és külön gyerekpáholy is van! Révfülöpön a strandról ki sem kell lépnünk. Itt a tó partjára húzták fel a hatalmas vásznat. Van kertmozi Vonyarcvashegyen is. A Panoráma kertmozit most újították fel. Korszerűsítették a hangrendszert, a padokat pedig kényelmesebbé varázsolták. Az aligai moziban a trendi filmek mellett művészfilmeket is nézhetünk. Zamárdiban és Lellén is játsszák az aktuális filmeket. Ugyanakkor mind a két helyen láthatunk bábjátékokat és gyerekkoncerteket is.

A mozik általában 21 órai kezdettel vetítenek. A jegyárak 1000-1200 forint körüli áron mozognak, kivéve az aligai kertmoziban, ott 1000 forint alatt mozizhatunk.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!