A HEKK-PRESSZ a Balatonra érkezett! - Képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 07. 04. 22:35

A Hello Wood csopaki egyhetes alkotói tábora hétfőn este ért véget, amikor mind a kilenc fából készült új közterületi installációt bemutatták az alkotói közösségek.

Az elmúlt egy hét alatt hazánk mind a kilenc egyeteme részt vett, amelyik építész és tájépítő mérnöki karral rendelkezik. Így a Pécsi Tudományegyetem, a SZIE Tájépítészeti és Településrendezési Kar, a Debreceni Egyetem, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói, csoportvezetőik és tanáraik.

Az idei évben a Balatoni Hekk volt a workshop témája, de egészen rendkívüli alkotások is születtek. Talán a legérdekesebb hal formájú alkotás a csopaki vasút mellett látható, a HEKK-PRESSZ”, amit a győri alkotók nemes egyszerűséggel „sokrétű járműnek” neveznek. De legalább ennyire izgalmas a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatóinak „Ammonitesz” című installációja Balaton-felvidéki Park Igazgatóságnak parkjában, amit a Pele-úton helyeztek el. Mindenképpen érdemes elmenni a községi strandra ahol a Felhőket és a Kilátótornyot láthatjuk, a Plul-malomnál egy újragondolt vadszőlő felfuttatására kialakított, több funkciós rendszert láthatunk, a kerékpárútnál „hal-para-organikus” rendszerrel találkozhatunk, a kertmozinál pihenő és kerékpártárolásra alkalmas rendszert alakítottak ki, de nem mehetünk el szó nélkül az Olaszrizling sétányon kialakított újszerű pihenő mellett sem, és érdemes megnézni a Csopaki Üdülőfalu és Kemping erületén létrehozott mobil közösségi, többfunkciós "teret". Tehát, aki szereti a fából készült köztéri installációkat, az mindenképpen keresse fel az új építészeti megoldásokat a Balaton-parti településen.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!