Hello Wood a Balatonnál, a külföldi építészek szemével

balaton.vehir.hu 2014. 07. 04. 23:43

Egy hete dolgoznak Csopakon a nemzetközi tábor résztvevői a legújabb fából készült új kompozícióikon. A Föld, a Levegő és a Víz, térben megálmodott és fából kivitelezett alkotásaikon, amelyeket a hétvégén adnak át a nagyközönségnek.

Hírportálunk munkatársa pénteken kereste fel a nemzetközi csoport tagjait, akik a Csopak határában a 71. számú főútvonal melletti kerékpárút felett átívelő „Föld”, azaz gyökerek című alkotásukon dolgoztak. Stefanie Sehnelder a brazíliai Sao Paulóból érkezett a Balaton-parti településre. Német szülők gyermeke, aki már a brazil városban született, elmondta, hogy egy dán barátnőjétől tudta meg, hogy Európában, Magyarországon lehet pályázni egy kreatív, nemzetközi alkotó építész táborba, amely az együttműködésen túl hosszú távú nemzetközi építészfejlődést is elősegíti. Most vagyok először Európában és ebben a csodálatos országban, egy csodálatos tó mellett, ami édes vizű, számomra nagyon furcsa és nagyon kellemes egyben, hogy a fű mellett van a víz, nálunk otthon a tengerpartot homok övezi – nyilatkozta hírportálunknak.

Stefanie Sehnelder

Zhenya Voroiovr és Iuliia Verobiovr Ukrajnából érkezett, mindketten építész hallgatók az egyetemen, Verobiovr Spanyolországban tanul. Élvezik az alkotás szabadságát, a természetes anyag, a fa kreatív felhasználását. Diana Galos Kolozsvárról érkezett Csopakra, ő már végzett építész, de elmondása szerint mindent percét élvezi a Balatonnál töltött alkotói időszaknak. A hölgyek ugyanúgy fúrnak-faragnak, csavaroznak, fűrészelnek, mint a nemzetközi csapat férfi tagjai, egyenrangúak. A kerékpárúti alkotáson természetesen magyarokkal is találkoztunk, ők zömében Budapestről és Győrből érkeztek. A megkérdezett kerékpárosoknak tetszett a majdnem elkészült építészeti, figyelemfelkeltő, és formabontó alkotás.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!