Kulcsár Krisztián: senkit nem akarunk ökrös szekérrel Tokióba vontatni

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2021. 01. 08. 11:18

150-160 fős magyar küldöttségre számít a Magyar Olimpiai Bizottság az egy évvel későbbre halasztott tokiói olimpián – jelentette ki a DIGI Sport híradójának Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke. Jelenleg 84 kvótája van a magyar csapatnak, ezek közül a legtöbbet a tradicionális sportágak hozták, de a sportvezető meglepetésérmekben is reménykedik. Egyúttal elmondta, az olimpián senkinek nem kötelező indulnia, ha az oltás alapfeltétel lesz, akkor minden olimpikonnak be kell oltatnia magát.

 „Tizenhárom érem megszerzését gondoljuk reálisnak Tokióban. Ha megnézzük, hogy egy olimpiász alatt a sportágak olimpiai versenyszámaiban milyen eredményeket értünk el a világbajnokságokon, az pontosan mutatja a magyar sport erejét. Ez alapján lehet egy nagyságrendi prognózist készíteni arra, hogy milyen lesz a magyarok eredménye az olimpián” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Kulcsár Krisztián MOB-elnök, aki meglepetésérmek megszerzésében is bízik.

„Vitorlázásban két versenyzőnk is van (Berecz Zsombor és Érdi Mária – a szerk.), akik nagyon komoly esélyekkel indulnak az olimpián a pontszerzést illetően, és a női kenu is egy olyan sportág, amelyik reméljük, hogy átveszi majd a férfi kenu szerepét” – jegyezte meg a sportvezető.

A MOB-nál nem babonásak a tizenhármas számmal kapcsolatban, viszont lehetséges, hogy erre az eredményre sportolóinknak csak akkor lesz esélyük, ha megkapják a koronavírus elleni védőoltást. „Benne van a pakliban, hogy csak védőoltással lehet elindulni, nem tudjuk. Hogy ha csak védőoltással lehet bemenni, akkor, aki az olimpián indulni akar, az be fogja oltatni magát, az olimpián nem kötelező indulni. Ezt mindenki eldöntheti majd magában, mi senkit nem akarunk ökrös szekérrel odavontatni, de látva a saját környezetemben és a sportvilágban a hangulatot, az óhaj inkább afelé hajlik, hogy minél hamarabb meg tudják kapni a védettséget a járvánnyal szemben a sportolók azért, hogy tudjanak edzeni, és hogy védjék saját magukat és a környezetüket.” 

Japánban december 31-én 4520 új fertőzést azonosítottak, és a felmérések szerint a lakosság 63 százaléka nem ért egyet az ötkarikás játékok megrendezésével, ennek ellenére a szigetország miniszterelnöke szerint továbbra sincs veszélyben az olimpia, amely a tervek szerint kevesebb, mint 200 nap múlva, július 23-án veszi kezdetét.

Forrás: DIGI Sport / Sport24

 
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!