Ne előzd meg a sorsodat!

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 07. 24. 09:42

A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elrettentő grafikával hívja fel a közlekedők figyelmét a szabályok betartására.

 

Az elmúlt hónapok, évek statisztikai elemzéséből megállapítható, hogy a közlekedési balesetek legtöbbször a gyorshajtás, továbbá az előzési szabályok megszegése miatt történnek. Sokszor ez időhiányból fakad, mert a sofőr valahová siet, és egy adott távolságot minél rövidebb idő alatt szeretne megtenni. A gyorshajtás legfőbb veszélye nem az érte kiszabott büntetés, hanem az, hogy könnyebben eredményezhet sérüléses, esetenként halálos közúti közlekedési balesetet. Ugyanis a nagyobb sebesség miatt kevesebb idő áll rendelkezésre a váratlan veszélyhelyzeteket felismerni és kivédeni, valamint a nagyobb ütközési sebesség növeli a sérülés kockázatát.

A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, sokkoló hatású grafikával ellátott plakátokat helyeztetett ki a 710-es és a 71-es számú főutak mentén azzal a céllal, hogy a közlekedőket óvatosságra, és a közlekedési szabályok betartására figyelmeztesse. Az előzés, a gyorshajtás akár egy másodperc alatt is végzetes szerencsétlenséget okozhat. Gondolják végig, hogy megéri-e!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!