Remekül szerepeltek a Vadnai testvérek Horvátországban!

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2020. 07. 21. 19:56

A járvány miatt, ahogy az olimpia, úgy a horvát bajnokság is halasztásra került, így a megszokott tavaszi időpont helyett múlt héten került megrendezésre a Laser osztály horvát bajnoksága. Hét nemzet 26 indulója mérte össze tudását, a mezőnyben akadt pár olimpiai érem és világbajnoki cím is.

 

A versenyen kiválóan szerepelt Vadnia Jonatán és Vadnai Benjamin is. Előbbi a hat futamból háromszor végzett dobogós helyen, sőt a második futamot meg is nyerte /(7.), 1., 4., 4., 3., 2.,/ és végül a harmadik helyen zárt. A mezőnyből általában elszöktünk hatan, nagyon szoros és izgalmas csaták voltak egy-egy pontért, hiszen mindenki tudta, hogy ezeken múlhat a dobogó. Jó volt újra versenyezni!” - nyilatkozta a verseny után Vadnai Jonatán. 

A két gyenge szeles futamot négy erős szeles követte, és összesen ebből a hat futamból hirdettek eredményt. Vadnai Jonatán az utolsó futamban nagyot harcolt az ezüstért, végül egy hajóhosszon múlt, de bronzérmes lett a ciprusi Pavlos Kontides, és a horvát Filip Jurisic mögött. Negyedik lett a riói ezüstérmes Tonci Stipanovic és tőle egy pontra az 5. helyen végzett Vadnai Benjamin /2., 4., 5., (6.), 6., 5./.

Eredménylista: http://www.jk-mornar.hr/wp-content/uploads/Results.pdf

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!