Lemondott a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége a tisztújításért

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2020. 07. 17. 22:01

Budapest, 2020. július 17., péntek (MTI) - A tervezhetőbb jövő és a 2021-re halasztott tokiói olimpia zavartalan felkészülési időszakának megteremtése érdekében pénteken lemondott a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége.

  "Az MVSZ alapszabálya szerint a vezető tisztségviselőket négy évre választják és tisztújításra az olimpiák évében az olimpiát követően kerül sor. Az elhalasztott játékok okozta anomáliák feloldásának egyetlen lehetséges jogi megoldása az elnökség lemondása, mellyel megteremti a tagság által az alapszabályban elfogadott működési rendet" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amely kiemelte, az elnök Kollár Lajos indítványára a teljes elnökség lemondott, hogy a sportág további sikereinek érdekében és a járványügyi helyzet hatásainak figyelembevételével megteremtse a lehetőséget egy mihamarabbi tisztújításra.

    A leköszönő elnökség nemcsak a lemondásról döntött egyhangúlag, hanem arról is, hogy a szövetség tisztújító közgyűlését szeptember 17-én tartja meg, addig az elnökség - törvényi kötelességének eleget téve - folytatja munkáját.
    "Alapszabályunk nem számolt azzal, hogy az olimpiát elhalasztják. Azért tartjuk meg már szeptemberben a tisztújítást, hogy a következő elnökségnek minél több ideje maradjon felkészülni a jövő évre. Nagyon erős szakmai és pénzügyi fundamentumokkal sikerül átadnunk a szövetség vezetését, sportolóink éremesélyekkel érkezhetnek majd Tokióba, amire végtelenül büszkék vagyunk. Bízunk abban, hogy sportágunk szempontjából minden idők legsikeresebb olimpiája előtt állunk" - mondta a szövetséget 2013 óta vezető Kollár Lajos.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!