Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE - Tillával

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség 2020. 04. 05. 09:25

A Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely dalok, filmek, videoklipek segítségével mutatja be hazánk határon innen és határon túli ismert, vagy még felfedezésre váró vidékeit. A koronavírus-járvány okozta otthonmaradás idején most otthonunkból virtuálisan körbejárhatjuk a hazai tájakat: a “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd.

 A Road Movie projekt keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat, a Magyarország, a csodák forrása márka égisze alatt.

A 2019-ben indult projekt keretében előadókat kérünk fel arra, hogy írjanak dalokat, vagy dolgozzanak fel korábban megjelent szerzeményeket, amelyek valamely magyar városról, helyről, régióról szólnak, vagy ezek ihlették és számukra valamiért fontosak. A Road Movie klipjei az adott zenekar és rendező személyes érzésein, emlékein keresztül mutatnak be egy-egy helyszínt. Ez a teljesen egyedi megközelítés segít abban, hogy a néző egy addig nem látott szemszögből is megismerhesse hazánk ismert vagy rejtett természeti és épített kincseit. Célunk, hogy Road Movie által is sokan kedvet kapjanak a belföldi utazáshoz, a bemutatott tájak felkereséséhez.

Tavaly a Margaret Island, a Balatont bemutató Házszám című dalával indult el a sorozat. Azóta a Hiperkarma a Mecsekbe kalauzolta el a közönséget, Rúzsa Magdi Kishegyest, a Bagossy Brothers Company Gyergyószentmiklóst és Erdélyt, a Kelemen Kabátban pedig a Dunakanyart járta körbe, ismert és tehetséges rendezők kamerái kíséretében. Azóta az első öt dal mindegyike siker lett. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Till Attila a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket.

 „Az elmúlt félévben a ROAD MOVIE csapattal sok olyan helyen jártam, ahova magamtól nem jutottam volna el. Rúzsa Magdi, Bagossyék, a Hiperkarma, a Kelemen Kabátban és a Margaret Island a saját emlékei-élményei alapján sok-sok sztorival kísérve mutatták meg nekem és a velem utazó stábnak a számukra fontos, időnként rejtett, vagy titokzatos helyszíneket. Számomra nagy élményt adott ez a sok utazás, remélem, hogy a most otthon maradóknak sikerül ezt a filmekben is átadnunk” – mondta el Till Attila. 

A járvány okozta bezártság idején ez a képzeletbeli utazás lehetőséget nyújt arra, hogy otthonunkból legalább virtuálisan körbejárjuk Magyarországot és a határon túli vidékeket.

A ROAD MOVIE GUIDE - Tillával április 5-én, vasárnap 18 órakor a Bagossy Brothers Company filmjével indul, a zenekar csatornája mellett a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán lesz látható.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!