Kortárs tánc az európai hírű Frenák Pál Társulattal - Twins

balaton.vehir.hu 2020. 01. 17. 13:27

A Pannon Várszínház felajánlása a Magyar Kultúra Napjára.

 A Pannon Várszínház a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében az európai színvonalú kortárs táncot is népszerűsíteni kívánja. Színházunk 5 éves megállapodást kötött a nemzetközileg elismert Frenák Pál Társulattal, akik több alkalommal elnyerték a veszprémi A TÁNC Fesztiválja fődíját.

 

Első közös vállalkozásunkra 2020. január 22-én szerdán 19.00 órakor, a magyar kultúra napján kerül sor a Hangvillában. Ekkor a Twins című produkciót láthatják.

Szeretettel ajánljuk figyelmébe a térítésmentes, regisztrációhoz kötött, különleges programot.

 

A nézők az előadás megtekintése (35 perc) után részt vehetnek egy interaktív, feldolgozó vezetett beszélgetésen a szereplő táncosokkal az előadás terében. Élménybeszámoló formájában oszthatják meg egymással a látottakat, valamint az előadásról eszükbe jutó kérdéseket.

 

regisztráció:

Pannon Várszínház jegypénztár

pannonjegy@hangvilla.com

88/889-182

további információk: www.pannonvarszinhaz.hu

TWINS

A Twins a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről. Két táncos, két maszkos figura, hol iker-bábuként, hol iker-testvérként keresik az egység, az összetartozás, az elszakadás, az egyedüllét és a magány állapotait.

Te. Meg én. Mi? Ikrek.

Olyanok, mint két tojás. Egy fiú és lány. Egyformák és mégis nagyon különbözőek: játszanak, bújócskáznak, rivalizálnak, kutatnak, menekülnek, kacagnak, görkorcsolyáznak, egyensúlyoznak…Ketten vannak. Szimbiózisban. Körülöttük egy izgalmasan sötét fantáziavilág, ahol csak ők ketten léteznek, ez az ő elvarázsolt birodalmuk. Ismernek minden apró szegletet, a szédítően magas hintát, a madárhangokat, a sötétet és a fényt, a bűvös üveggolyót.De vajon ők ketten tényleg egyformák-e? Megoszthat-e egymással mindent két ember?

Képesek-e mindig együtt létezni, és boldogulnak-e, akarnak-e boldogulni külön? S egyáltalán: kik ők?

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!