Twins - Interaktív kortárs tánc a Frenák Pál Társulattal

A Pannon Várszínház felajánlása a Magyar Kultúra Napjára

balaton.vehir.hu 2020. 01. 05. 09:36

A Twins a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről. Két táncos, két maszkos figura, hol iker-bábuként, hol iker-testvérként keresik az egység, az összetartozás, az elszakadás, az egyedüllét és a magány állapotait.

 

Az előadás nem analizálni próbál vagy megfejteni, hanem sokkal inkább a tünetek, a lehetőségek tárházát számba venni. A két táncos ikercsillagként köröz a szinte csupasz térben, míg elválaszthatatlannak hitt kapcsolatukban végig nem élik az ikrek paradoxonát: hiába az egypetényi közösség, a születés utáni nagy utazás számukra már aszinkronitás, ahol önálló személyiségük egységét kell megtalálniuk. Az alkotó nem keres végső megoldásokat. Sokkal inkább maga a folyamat érdekli, a föloldhatatlannal való szembenézés.

A nézők az előadás megtekintése (35 perc) után részt vehetnek egy interaktív, feldolgozó, vezetett beszélgetésen drámapedagógusokkal és a szereplő táncosokkal az előadás terében. Élménybeszámoló formájában oszthatják meg egymással a látottakat, valamint az előadásról eszükbe jutó kérdéseket.

A Pannon Várszínház a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében az európai színvonalú kortárs táncot is népszerűsíteni kívánja. Színházunk 5 éves megállapodást kötött a nemzetközileg elismert Frenák Pál Társulattal, akik több alkalommal elnyerték a veszprémi A Tánc Fesztiválja fődíját.

Első közös vállalkozásunkra a magyar kultúra napján, 2020. január 22-én, szerdán 19.00-kor kerül sor a Hangvillában. Ekkor a Twins című produkciót láthatják. Szeretettel ajánljuk figyelmébe a térítésmentes, de regisztrációhoz kötött, különleges programot.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze legkésőbb 2020. január 18-ig az alábbi elérhetőségen:
Pannon Várszínház jegypénztár
pannonjegy@hangvilla.com
88/889-182

https://www.youtube.com/watch?v=Esluqe1KOvI&feature=emb_title

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!