29er Eurocup: magyar sikerek a Garda tavon

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2019. 11. 02. 19:19

Kiemelkedő magyar sikerekkel zárult a 29er Eurocup a Garda tavon - tájékoztat a Magyar Vitorlás Szövetség.

 Idén is az olaszországi Rivában rendezték a 29er osztály Eurocup záró fordulóját. Két magyar egység állt rajthoz és az éves európai ranglistán kiemelkedő eredmények születtek. Szabó Roni Oszkár és Petrányi Botond párosa a harmadik lett U17-ben, Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga pedig az ötödik helyen zárt a lányok mezőnyében.

Változó körülmények fogadták a versenyzőket. A selejtező két napján borongós időben mentek a futamok és a zivataros, leálló szél feladta a leckét a jobb körülményekhez szokott rivai rendezésnek. Négy érvényes és öt érvénytelenített futam után jutottak a versenyzők a döntőbe, ahol fordult a kocka és a Garda-tó megmutatta igazi arcát. 22-25 csomós északi széllel, napi 4 futam mellett egy kemény verseny volt a döntőben. Hatalmas ütközések voltak, óvások és átlagpont kérelmek, melyek érintették a magyar versenyzőket is. A versenyt a 34. helyen zárták a fiúk az aranycsoportban  és 16. helyen végeztek a lányok az ezüstcsoportban a 105 fős mezőnyből.

Az olasz versennyel véget ért a 2019. évi Európa-kupa sorozat, amelyen összesen 418 egység vett részt. Szabó Roni Oszkár és Petrányi Botond abszolútban a 10., korosztályban (U17) a 3. helyet érte el az éves eredmények alapján. Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga párosa az abszolút 17. helyen végzett, a lányok között a kiemelkedő 5. helyet érte el a duó.

Az EuroCup összetett végeredményét itt, a záró verseny aranycsoportjának részletes eredményeit itt, az ezüstcsoportét pedig itt lehet nézni.

Szöveg: Brencsán Dávid 

Fotó: A verseny hivatalos Facebook oldala


Csatolt képek:

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!