Kezdődik a Laser vébé - Újabb kvótaszerzési lehetőség

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2019. 07. 03. 16:18

A japán Sakaiminatoban a Laser Standard világbajnokságon újabb 5 tokiói kvótát osztanak ki. A Vadnai testvérek az olimpiai indulási jog megszerzéséért szállnak vízre.

 Csütörtökön kezdődik (az időeltolódás a nyári időszámítás miatt +11 óra) a japán Sakaiminatoban a Laser Standard világbajnokság, ahol a tavalyi aarhusi vébén elkelt 14 olimpiai indulási jog után 5 újabb kvóta talál gazdára. A vébén két magyar hajó indul, Vadnai Benjamin és testvére Vadnai Jonatán azzal a céllal, hogy megszerezzék a tokiói részvételi jogosultságot.

„Elég sok időt, hat hetet töltöttünk a világbajnokság helyszínén a verseny fontossága miatt. Kiismertük az uralkodó szélirányokat és áramlásokat” – mondta Vadnai Benjamin a felkészülésről. Tapasztalataik szerint nem erősszeles hely, most csütörtöktől is gyenge és közepes szélerőt várnak. „Súlyban is próbálunk így készülni, amikor körvonalazódott az előrejelzés, elkezdtem kicsit fogyni.”

A vébé mezőnye fullos, a világranglista első húsz helyezettje közül mindenki rajthoz áll és az első huszontből is csak a spanyol Joaquin Blanco nem szerepel a rajtlistán. A világranglistát az ausztrál Matthew Wearn vezeti az új-zélandi Sam Meech és a brit Elliott Hanson előtt. Vadnai Benjamin a 22., Jonatán pedig a 29. helyen áll. Genovában az idei világkupa utolsó fordulóját Vadnai Jonatán nyerte, a verseny éremfutamát pedig Benjamin.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!