A 21. helyen zárták a világkupa döntőjét Gyapjasék

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2019. 06. 09. 15:27

Könnyű szélben két közepes futammal zárt a magyar hajó Marseille-ben.

 A világkupa döntő utolsó teljes napján könnyű, mondhatni nagyon gyenge szélben két futamot rendeztek. A magyar hajó a szombati első, sorrendben kilencedik futamban a 27. helyen ért célba, majd az utolsó flottafutamon a 15. helyet érte el.

A verseny során Gyapjasék legjobb helyezése a 8. volt, ebben a pozícióban a második napot követően álltak. Legjobb futameredményük pedig a harmadik futamban elért 4. helyezés, érdekes, hogy ezt az egész verseny legnagyobb – helyenként 30 csomós – szélben lebonyolított futamában futották, mert lévén ők könnyebb súlyú versenyzők, az ilyen időjárási körülmények általában nem a legkedvezőbbek számukra. De ezúttal is kiderült, hogy nem minden a testsúly.

A versenyben a vasárnapi medal race előtt az ausztrál kettős, Matt Belcher és Will Ryan már behozhatatlan előnnyel áll az élen, így már győztesek. Mögöttük a verseny első felében  stabilan vezető spanyol egység, Jordi Xammar és Nicolás Rodriguez, majd szorosan a francia Macchetti-Dantés és a svéd Dahlberg-Bergström kettősök következnek. Xammarék előnnye nagy, a második helyük csak szélsőséges eredmény nyomán veszhet el, a franciák és a svédek azonban nagyot vívnak a bronzéremért.

A medal rece-eket halasztják, mert nincs szél Marseille-ben a versenyterületen. Amennyiben sikerül megrendezni a férfi 470 mezőny éremfutamát, az eredményyel kiegészítjük cikkünket.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Jesus Renedo, Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing

Korábbi cikkeink a világkupa döntőről:

VILÁGKUPA DÖNTŐ, MARSEILLE: BOMBAMEZŐNYBEN KÖZEPES MENET

GYAPJASÉK MEGFELEZTÉK A HELYEZÉSÜKET A VILÁGKUPA DÖNTŐN

MARSEILLE: „EZ NEM A MI NAPUNK VOLT”

GYAPJASÉK KEMÉNY HARCBAN A HELYEZÉSEKÉRT

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!