Érdi Mári már a tízben az Európa-Bajnokságon

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2019. 05. 25. 07:23

Extrém körülmények között nagyot javított Érdi Mári és Vadnai Jonatán.

 Pénteken 15 csomó körüli szélben kezdődött a nap, a szél aztán 25 csomóig erősödöt. Ehhez jöttek a 3 méteres óceáni hullámok, így tényleg nem mindennapi körülmények között versenyeztek a Laser Európa-bajnokságon..

Bejöttek a magyaroknak az extrém viszonyok, Érdi Mári is, Vadnai Jonatán is jelentősen előrébb lépett a mezőnyben. Mári a csütörtök esti európa-bajnoki 16. helyéről a 10-re jött fel a pénteki két 11. helyével. A nyílt versenyben pedig a 15. pozícióban tartózkodik. Az élen nem történt sok változás, mind az Eb-sorrendben, mind a nyílt versenyben továbbra is a dán Rindom vezet, mögötte azonban helyet cserélt az olimpiai bajnok és a világbajnok, azaz a holland Bouwmeester és a belga Plasschaert, most a belga áll a 2. helyen, a holland pedig a 3.

A Standard osztályban Vadnai Jonatán megelőzte testvérét, és az Eb-listán a 13. helyre lépett előre a csütörtök esti 23-ról. A pénteki futamokon a 10. és a 20. helyeken ért célba, ezzel a nyílt versenyben a 21. helyre jött fel. Benjamin 40. és 26. lett, ezekkel a futamokkal az európa-bajnoki mezőnyben a 18., a nyílt versenyben pedig a 27.  helyen áll. Az Eb-n továbbra is vezet brit Chiavarini, de a német Buhl feljött a második helyre, harmadik pedig az ugyancsak brit Beckett. A csütörtök esti második ciprusi Kontides egyelőre a 4. helyre lépett vissza.

A részletes eredményeket itt lehet nézni: Laser RadialLaser Standard.

Korábbi cikkeink az Eb-ről:

ÉRDI MÁRI MEGFELEZTE HELYEZÉSÉT AZ EB-N

VADNAI BENJAMIN A 7. HELYEN A LASER EB-N

ÉRDI MÁRI CSAKNEM 60 HELYET JAVÍTOTT AZ EB-N

A VADNAI TESTVÉREK RAJTOLTAK A LEGJOBBAN A LASER EB-KEN

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Neuza Aires Pereira

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!