Indul A Tánc Fesztiválja XXI. Országos és Nemzetközi Összművészeti Találkozó

balaton.vehir.hu 2019. 05. 20. 14:20

Veszprém, 2019. május 22-26. 5 nap, 3 helyszín, 15 előadás a Pannon Várszínház szervezésében. A Fesztivál Veszprém város kiemelt kulturális rendezvénye. Huszonegyedik alkalommal hívják seregszemlére a professzionális színpadi táncművészet kiemelkedő alkotóit, előadóit. Szakmai programjaikat koncert, kiállítás, performansz, utcai táncos megmozdulások kísérik.

Az idei fesztivált már az Európa Kulturális Fővárosa eszmeiségét figyelembe véve szervezték meg, így olyan helyszíneken is találkozhatunk a táncosokkal, ahová korábban még nem tette be a lábát a rendezvény. Jó példa erre a Haszkovó lakótelep, ahol ezúttal nemcsak az Agórában, hanem a városrész más pontjain is belefuthatunk az előadásokba. Szerdán 17:30-tól például a Táborállás parkban a GK Társulat, 20:30-tól a Stromfeld 5/D lakóház tűzfala előtt Ladányi Andrea, csütörtökön 18 órától az Agórában a GK Társulat egy-egy előadása várja az érdeklődőket.

A fesztiválban is megjelenik az EKF-programban megfogalmazott térségi elv: a fesztivál egyes előadásait Veszprém vonzáskörzetének keleti kapujában, Inotán láthatjuk. Így itt érdemes keresnünk péntek 18 órától a DART Társulat modern techológiai megoldásokat is felvonultató Alfa című előadását, de szombaton ugyanebben az időpontban - versenyen kívül - a Székesfehérvári Balett Színház is bemutatkozik Naplemente című produkciójával, melyben Krámer Györgyöt is láthatjuk. Az inotai helyszínre külön buszjáratot indítanak Veszprémből.

További részletek: atancfesztivalja.hu és a pannonvarszinhaz.hu oldalakon!

 Hangvilla: https://www.youtube.com/watch?v=OBY1WMTphR4
Nyilvános beszélgetés a fesztiválról: https://www.youtube.com/watch?v=oSlzs2jteUQ
Agóra: https://www.youtube.com/watch?v=tFYCa1VutuA
Retro Színház: https://www.youtube.com/watch?v=C7AvpXHxD7Y

YouTube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCJ1P8hOV-svxfOLRrS7Jdtw/videos

Instagram: @tancfeszt

Facebook: https://www.facebook.com/tancfeszt/

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!