Exkluzív: Oman Riders

balaton.vehir.hu 2019. 04. 29. 20:30

Jenő, 2019. április 29., hétfő – Késő délután érkeztek meg a motorosok a Fejér megyei Jenő községbe. Tíz ezer kilométert tettek meg eddig, több tucat országban jártak már eddig.

 

Az ománi motorosok, mind a hatan az ománi Nizwa Biker tagjai (egyébként a klubnak 74 állandó tagja van) két évvel ezelőtt határozták el, hogy nekivágnak ennek a hatalmas körútnak, amit a tervezés, útvonalak kijelölése követett – mondta Hamood Hamed Al-Hogani, a csapat további tagjai: Ahmed Salim Al ismaily, Ayoub Jaber Ali, Khalid Mohammed Sohail, Hafidh Saif Modafer és Juma Nasser salim.

Ambussaidi Saeed Solo Omani

A motorosok elmondták, hogy útjuk fő motivációja, hogy minél jobban népszerűsítsék országukat, barátságokat kössenek, azon túl, hogy a motorosok társadalma rendkívül összetartó és segítőkész, itt nem számít a bőrszíned, nemzetiséged csak egy, hogy milyen ember vagy – hangsúlyozták. Jenőn a házigazda Saeed George vagy ismertebb motoros nevén Saeed al Omani és régi visszatérő vendége az alsóörsi Harley-Davidson fesztiválnak, imádja Magyarországot és a Balatont, hazánkat második otthonának tekinti. Idén március 15-én az Iron motoros versenyen 18 óra alatt egyhuzamban 1600 kilométert tett meg, amit majd novemberben a másik versenyen javítani szeretne, ott 2400 kilométert kell teljesíteni 36 óra alatt, megállás nélkül.

A motorosok Ománból érkeztek Dubajba majd hajóval Iránba, Azerbajdzsánba Georgiába, Törökországba, Bulgáriába, Macedóniába, Koszovóba, Montenegróba, Bosznia-Hercegovina, Románia és Magyarország, ezt az utat 17 nap alatt tette meg a csapat. Tervükben összesen 41 országot érintenek, kedden hajnalban már Bécs felé veszik az irányt, majd Horvátország, Szlovénia, Franciaország, Spanyolország, Portugália az Egyesült Királyság, Svédország követ és majd haza. Lassan a változékony időjárás is megtréfálja a vendégeket az alig tíz fokos hőmérsékletben szemerkél az eső, a vacsora már a parázson sül, addig is jól esik egy-két szárított-sózott shrimp és cápa falatka, ami igazi ínyenc, a reggel úgy is hamar ideér, még több ezer kilométer vár a motorosokra.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!