Nagyszerű magyar eredményekkel indult az Optimist szezon Koperben

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2019. 03. 26. 15:45

Négy magyar hajó is az első tíz között végzett Koperben, az Optimist Europa Cup 2019 versenyen, közöttük Fehér Boróka, aki a legjobb női versenyző lett.

 Pompás magyar eredményekkel zárult március 22. és 24. között a szlovéniai Koperben az Optimist Europa Cup 2019, amelynek eredménylistáján 128 versenyző szerepelt, de az utolsó három egység egyetlen futamra sem szállt vízre – közöttük két magyar, fertő-tavi versenyző. A mezőnyt a rendezőség két csoportra osztotta, amiből aztán időnként akadtak bonyodalmak is. A versenyen délnyugati termik szél fújt. Az első nap volt a legfrissebb, 15 csomós, a második napon gyengébb és utolsó nap volt a leggyengébb. Az első napon a 4. futamban elfordult, majd leállt a szél, ezt a futamot rövidítve futtatták be.

Az első tízbe négy magyar hajó is beérkezett a kilenc futamos versenyen, közülük Borda Levente (SVE) a 2., Demjén Olivér (BYC) a 4., Tóth Attila (SVE) a 6., Fehér Boróka (BYC 1912) pedig a 8. helyet szerezte meg. Fehér Boróka elnyerte a legjobb női egység címet is. Az első tízben a további hat helyen kizárólag hazai, azaz szlovén versenyzők végeztek, az első hét helyet fiú versenyzők foglalták el, utánuk viszont három lány egység következett – Fehér Boróka mögött két szlovén versenyző (sőt, egészen a 13. helyig csak lányok sorakoztak).

A hat nemzetből (magyar, szlovén, finn, osztrák, német, szlovák) érkezett mezőnyben 47 magyar hajó nevezett, ezzel a szlovének mögött a második legnépesebb csapatot alkották. A magyar csapat 7 klubból állt össze, a legtöbb hajó az SVE-ből, a BYC-ből és a Kerekedből érkezett – ezeken kívül a BYC 1912, a THE-YKA, a SÉP és az FVE versenyzői szálltak vízre Koperben.

részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Csőregh Zoltán, Perjés Bálint

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!