Megújul a Veszprém TV stúdiója

balaton.vehir.hu Forrás: vehir.hu Fotó: vehir.hu 2019. 03. 13. 15:55

Húszéves stúdióhátterét váltja le egy modernebb megjelenésre a megyeszékhely műsorszolgáltatója. Március 18-tól a tartalom is megújul a Veszprém Tv-nél.

 A nézők március 18-tól láthatják rendszeresen a Veszprém TV megújult enteriőrjét. A hétfői premier előtt szerda délelőtt a sajtónak is megmutatták, milyen újításokra számíthatunk.

De előtte egy kis háttérinfó: a Veszprém Televízió a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében (30-50 km) a nap 24 órájában szolgáltat műsort összesen 16 településen kb. 30 ezer háztartásban. A napi friss hírműsor mellett saját készítésű és szerkesztésű műsorokkal látja el a térségben élőket. A televízió programja, a megyeszékhelyen a UPC és a Digi TV kábelhálózatán látható, de jelen van a UPC Veszprém környéki- és balatoni kábelhálózatán is, mint a térség meghatározó helyi televíziója.

2012-től a Veszprém TV Kft. az MTV regionális műsorgyártó partnere. A tudósítók naponta dolgoznak az MTV hírcsatornájának és rendszeresen készítenek anyagokat a Duna Tv az M2, az M4 és az M5 műsoraiba is.

Harminchárom éves fennállása alatt a cég vezetése mindig is törekedett arra, hogy lépést tartson a technikai fejlődéssel. A televíziós műsorgyártásban és terjesztésben megjelenő egyre újabb korszerűbb megoldások a Veszprém Televízió műsorkészítő rendszereiben is megtalálhatók.

A nemzetközi és hazai "nagy" televíziós trendeknek megfelelően a Veszprém Televízió vezetése tavaly év elején egy modern stúdióháttér megépítése mellett döntött. A cég műszaki vezetőjének, Balogh Istvánnak irányítása mellett - közös gondolkodás eredményeként - 2018 közepére megszületett az elképzelés, melyet Sörös István faipari szakember, mérnök öntött végleges formába.

A fő cél egy innovatív, sokoldalúan használható enteriőr kialakítása volt, amely illeszkedik a megújuló tartalmi igényekhez is. Ezt mutatták be sajtótájékoztató keretében szerda délelőtt:

A stúdiódíszlet vázszerkezetét a Petőfi Színház műhelyében állították össze. Az égerfából álló burkolat az Árkossy Bútor kivitelezésében készült el. A háttérbe beépített plexi elem mögé LED-világítás került, melynek színe az adott téma illetve műsorblokk arculatával összhangban változik majd.

- Az új enteriőr mérföldkőnek számít a televízió életében, hiszen a közel húsz éve működő korábbi hátteret váltotta ki. A beruházás összértéke meghaladta az 5 millió forintot, melyet önkormányzati támogatással sikerült megvalósítani – mondta a sajtóeseményen Herendi Gábor ügyvezető-főszerkesztő.

Ovádi Péter parlamenti képviselő gratulál Herendi Gábor ügyvezető-főszerkesztőnek szerda délelőtt a Veszprém TV épületében.


A stúdiótérként használt helyiség eredetileg egy előcsarnok volt, ezért a díszletet úgy kellett kialakítani, hogy az ne zavarja a közlekedést a többi helyiség irányába. Ezt ki-behajtható oldalelemekkel sikerült megoldani. A teljes szerkezet egyben is mozgatható, aminek karbantartási szempontból van jelentősége.

Megújul a tartalom is

Herendi Gábortól megtudtuk azt is, hogy 2019. március 18-tól a stúdióháttérrel együtt megújul a tartalom is. A tavaly óta hetente kétszer, hétfőn és pénteken jelentkező közéleti magazinműsor új címet kap és rovatokban dolgozzák fel a témákat. A médium az elmúlt időszakban több tartalmi fejlesztést is végrehajtott. A naponta jelentkező hírműsor végén, tavaly március óta az MH Légi irányítási és Vezetési Központ hivatásos meteorológusai jelzik előre a várható időjárást (rendkívül alacsony hibahatárral). Elindult egy új családi magazinműsor Mozaik néven és Szeretünk itt élni címmel egy sorozat, amely Veszprém megye épített és természeti értékeit mutatja be.

A stúdióbemutatón Porga Gyula polgármester a Veszprém TV-t a város társadalmának fontos részének nevezve úgy fogalmazott: a külső és belső megújulás pozitív változást jelent a televízió életében, melynek legnagyobb nyertesei a nézők lesznek.

Porga Gyula polgármester a megújult Veszprém Tv stúdiójában.


Ovádi Péter parlamenti képviselő a televízió térségben betöltött kiemelkedő szerepét és az MTVA-partnerség fontosságát hangsúlyozta, hisz mint mondta, a Veszprém TV-nek köszönhető, hogy a régió mellett a város időröl-időre bekerül az országos hírekbe is. Ebben egyébként kiemelkedő a Veszprém TV, hisz az egész országot tekintve évek óta elsők között van, akik a legtöbb anyagot szállítják. Az utóbbi pár évben 800 körüli felvételről beszélhetünk.

 

A stúdiófejlesztéssel párhuzamosan az elmúlt időszakban öt iroda és két "utómunkahely" korszerűsítése történt meg, modern világítással, új padlóburkolattal és megfelelő technikai háttértámogatással.

A fejlesztésekkel és napi munkafolyamatokkal párhuzamosan zajlik a harmincéves videoszalagos archívum digitális feldolgozása is. A televízió archívuma több mint 10.000 órányi felvételt őriz. Az archívumból „Régi idők mozija” címen láthatnak szombat esténként összeállításokat a nézők.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!