Pannon Várszínház: Boeing-Boeing, leszállás Párizsban

balaton.vehir.hu 2018. 11. 30. 14:33

Marc Camoletti filmvásznon is nagy sikert aratott vígjátékát Hamvai Kornél fordította magyarra rendkívül ötletesen, a nyelvi humoron túl élezve a helyzetkomikumokat is. A fergeteges vígjátékot pénteken, sajtóbemutatón mutatta be a Pannon Várszínház.

Koscsisák András

Camoletti azonos című könyve 1960-ban jelent meg. Nem kellett sokat várni, mert először  1965-ben világsztárok Tony Curtis és Jerry Lewis főszereplőkkel fergeteges játékfilmet rendezett John Rich.

 

Oravecz Edit és Koscsisák András

Szerencsénkre a Pannon Várszínház is bemutatja a világhírű, két felvonásos vígjátékot, Szelle Dávid rendezésében. A téma örök, a férfi és a nők kapcsolata, megspékelve rengeteg humorral és poénnal. A nőcsábász építész három légikisasszony szeretője a menetrendi zavarok miatt egyszerre jelenik meg lakásán, ráadásul betoppan kétbalkezes régi iskolatársa is. A nappaliból 6 ajtó nyílik: a különböző szobák közötti fergeteges helycserék, hirtelen támadó és összedőlő haditervek, hallucinációkat okozó mérgezett konyak, véletlen személycserék fokozzák a feszültséget, teszik egyre kilátástalanabbá a helyzetet. A megoldást természetesen a leggyengébb láncszem, a kétbalkezes barát és a rutinos házvezetőnő jelenti.

 

Kovács Ágnes Magdolna

Ez a nagyszerű technikával, ezer leleménnyel megírt játék felhőtlen szórakozásra ad lehetőséget, ugyanakkor magas szintű színésztechnikát, sűrítően karakterizáló képességeket kíván a játszóktól.

 

Molnár Ervin, Egri Zsófia és Koscsisák András

Oravecz Edit és Pap Lívia

A színdarabot december elsejétől nézhetik meg a színház műsorrendjében: pannonvarszinhaz.hu

Szereplők:

Bernard - Koscsisák András

Bertha - Oravecz Edit

Robert - Molnár Ervin

Judith - Pap Lívia

Janeth - Kovács Ágnes Magdolna

Jacqueline - Egri Zsófia

Díszlettervező: Kovács Yvette Alida                                      

Jelmeztervező: Justin Júlia

A rendező munkatársa: Magyar János

Rendező: Szelle Dávid

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!