Jégpályák az őszi melegben

hamarosan nyitnak a balatoniak is

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Idők 2018. 11. 03. 13:20

Veszprémben nyílt meg a múlt hét végén a balatoni üdülőkörzet első műjégpályája, így az őszi szünet első napján már birtokukba vehették a gyerekek a népszerű szabadidősport-létesítményt, ahol az előttünk álló hosszú hétvégén is jelentős látogatottság várható.

     

Az egyelőre csak hétvégeken nyitva tartó veszprémi jégpályát szombaton 13 órától 18 óráig, vasárnap 10­18-ig kereshetik fel a téli sportok kedvelői.

     A balatonlellei BL Yacht Clubban november 24-én lesz a műjégpályát avató ceremónia. A szervezők ígérete szerint az idei télen is várja majd a korcsolyázókat egy, a jachtklub mellett kialakított, csónakmotor-meghajtású jégkörhinta.

     Keszthelyen a tervek szerint idén is advent első vasárnapján nyit a jégpálya – tudtuk meg Ruzsics Ferenc polgármestertől. Siófokon viszont idén nem lesz fedett korcsolyázóhely. A múlt télen a víztorony mellett kialakított hatalmas sátor fogadta a fiatalokat, idén ez a lehetőség elmarad. Úgy tudjuk, Badacsonyban sem lesz sípálya, mivel kivitelezhetetlen az ötvenöt éve felmerült terv.

     A toretro.blog.hu egyik 2018. október 23-i bejegyzése arra emlékeztet, hogy amikor 1963-ban leállt az ottani kőbánya, a párt turizmusért felelős bizottsága – hogy Badacsony télen is vonzó hely legyen a turisták számára – sípályát létesített volna a hegyoldalban, hasznosítva a kőbánya drótkötélpályáját.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!