Vasút: jövőre indul a villamosítás az északi parton

a peronok is megújulnak

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2018. 11. 02. 13:39

Sikeresen zárult az észak-balatoni vasútvonal Szabadbattyán-Balatonfüred közötti szakaszának villamosítására kiírt közbeszerzés.

A munkát a Vasútvill Kft. és az R-Kord Kft. alkotta ÉB 2018 Konzorcium nyerte el – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerdán az MTI-vel.
A tervezést és kivitelezést is magában foglaló, mintegy nettó 23 milliárd forintos beruházás során a Szabadbattyán és Balatonfüred közti 55 kilométeres vonalszakasz villamosítása mellett Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs állomásokat átépítik és akadálymentesítik. Ennek keretében az állomásokon cserélik a szükséges kitérőket, 55 centi magas peronokat építenek, korszerűsítik az utastájékoztató rendszert, és felújítják a térvilágítást, Szabadbattyánban pedig a transzformátor alállomást is bővítik.
A közlemény szerint a tervezési feladatok elvégzését követően a látványos kivitelezési munkálatok 2019 őszén kezdődhetnek meg, a teljes fejlesztés körülbelül 2,5 év múlva készül el.
A Szabadbattyán-Balatonfüred közötti szakasz a Szabadbattyán–Tapolca–Keszthely vasúti pálya villamosításának első ütemében újul meg.
A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában uniós és hazai forrásból valósul meg.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!