Pannon Bárszínház címen új zenés műsorral jelentkezik a Pannon Várszínház

balaton.vehir.hu Forrás: lp. Fotó: lp. 2018. 10. 09. 12:18

A Pannon Várszínház egy új kezdeményezését ismertette Vándorfi László igazgató a kedden tartott sajtótájékoztatón, amely a Pannon Bárszínház nevet viseli, és helyszíne a Hangvilla kávézója lesz.

Régi hagyománya a Pannon Várszínháznak, hogy különböző alkalmi műsorokat hoz létre, amelyben énekkel, tánccal állunk a közönség elé. Már évekkel ezelőtt felmerült az igény, hogy a balatonfüredi Marina Szállónak, a 1960-70-es években nagyon híres bárjában egy éjszakába nyúló, abba a miliőbe illő műsort hozzunk létre. Az idei nyárra ennek a műsornak elkészült egy továbbfejlesztett változata, amellyel az volt a célunk, hogy még jobban viselje a Pannon Várszínház védjegyét. Újdonság az, hogy a műsor élőzenén alapszik, s a hangszereket többségében színészek szólaltatják meg – mondta Vándorfi László.

Pap Lívia és Vándorfi László

A Hangvilla egy olyan közösségi tér, ahol többféle művészeti tevékenység kap helyet, s többféle vendéglátóipari egység is működik. A Pannon Bárszínház sajátos műsora így jött létre összefogva a História Hangvilla kávézó és étteremmel, amelynek üzletvezetője Borbély Zsolt nyitott volt a kezdeményezésre. Az első műsoros est október 19-én, 21.30 órakor kezdődik. A műsor rendezője Pap Lívia színművésznő, és zenei szerkesztője Rossa László. A New Orleans-i, kicsit jazz-es és szvinges hangulatú zenés műsorban világ- és magyar slágerek hangzanak majd el a Pannon Várszínház művészeinek előadásában, akik között nem egy kitűnő zenész és énekes is található. Így P. Petőcz András klarinéton, Kovács Gábor csellón, s több más hangszeren is játszik, Punk Péter dobol, s Győrfi Judit, a színház zenei vezetője pedig zongorajátékával vesz részt a produkcióban. A hangulatos műsor további szereplői Kovács Ágnes Magdolna, Pap Lívia, Holczer Réka, Szép Anita (rúdtánc) Keresztesi László, Molnár Ervin, Gábor Márkó, Szente Árpád Csaba.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!