Limonádé jó szívvel - Fenntartható limonádé, méregmentes üdítők - Felhívás

balaton.vehir.hu Forrás: Budavári Dóra 2018. 06. 17. 22:07

A "Limonádé jó szívvel" - lemonAID egy olyan ügy, melyet minden fenntartható vendéglátást zászlójára tűző étterem és vendéglátóhely tulajdonosnak fel kell vállalnia. A felelősségteljes limonádé-készítésről eddig kevés szó esett, mi most ezen szeretnénk változtatni.

 

Hogy miért most? 

Javában tombol a nyári szezon, vége az iskolának, a családok nekiindulnak és a gyerekek is többször járnak étteremben, vendéglátóhelyen, mint az év más részében.
Egyik részről üdvözlendő az a trend, hogy a vendéglátást magas színvonalon űző helyek esetében jelentősen visszaesett a nagyipari üdítők kínálása, és fogyasztása. Többen már az itallapra sem teszik fel ezeket az üdítőket és csak termelői, ellenőrizhető forrásból származó szörpöket, gyümölcsleveket, helyben készült frissítőket árulnak. Ez egy pozitív tendencia, de felelősség is egyben. Vendéglátóként különösen fontos, hogy az általunk készített üdítőket, frissítőket jó szívvel tudjuk kínálni a vendégek számára, és itt a küllem mellett a beltartalmat és az egészségre gyakorolt hatásokat is figyelembe kell venni. Ez a faktor a limonádé készítés folyamatában különösen fontos. Nagy figyelmet és utánajárást kíván, hogy csak emberi fogyasztásra alkalmas, ellenőrizhető forrásból származó citrusokkal készítsük a limonádékat és díszítsük az egyéb italokat, hiszen köztudott, hogy a citrusok héja méreganyagokat tartalmazhat. Miénk a felelősség, hogy ne "méregleveket", hanem valódi vitaminbombákat adjunk a vendégeinknek.
Kedves felelősségteljes vendéglátók!  
Csatlakozzatok mozgalmunkhoz, nyomtassátok ki és ragasszátok ki a jó szívvel készített limonádék megkülönböztető matricáját. Legyen a közös jelszavunk: lemonAID, limonádé jó szívvel!
A Limonádé jó szívvel Facebook oldalon szeretnénk közzétenni és folyamatosan frissíteni
Letölthető anyagok, matricák
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!