Érdi Mári 5. a felnőtt Eb-én

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2018. 05. 13. 22:46

Minden magyar hajó a terveknek megfelelően zárta a Laser Európa-bajnokságot. Érdi Mári befért az első ötbe, a Vadnai testvérek pedig az első húsz környékén végeztek - ahogy várták.

 Élete első felnőtt Európa-bajnokságán az 5. helyet szerezte meg Érdi Mári a női Laser Radial osztályban. A fiatal magyar vitorlázó - aki az idén még U21-es versenyeken is indulhatna - ebben az évben eddig négy nagy világversenyen vett részt és sikerült mindenhol az első ötben végeznie (Miami VilágkupaPalma de MallorcaHyères Világkupa és La Rochelle EB). Ennek köszönhetően Mári a legfrissebb World Sailing világranglistán 5. helyen tartózkodik.

“Az EB színhelyéről indulunk vissza Dél-Franciaországba, ahol a következő nagy verseny a világkupa döntő lesz Marseille-ben. Utána pedig irány Dánia, ahol megkezdődik a felkészülés az idei év legnagyobb versenyére, a világbajnokságra, ami az első kvóta szerzési lehetőség is lesz a tokiói 2020-as olimpiára.”

A kontinensbajnokságot a riói olimpiai bajnok, tavalyi világbajnok holland Marit Bouwmeester nyerte honfitársa, Maxime Jonker és a belga Emma Plasschaert előtt.

A Laser Standard osztályban versenyző Vadnai testvérek közül ezúttal Jonatán végzett előrébb, 23. lett az európai mezőnyben, testvére Benjamin pedig a 26. helyen zárta az EB-t.

 

"A verseny elején szép erős egyenletes szél volt. Ez a verseny második felére kicsit megzavarodott. Sok halasztásunk is volt az egyenletesség hiánya miatt. Jó párszor rá is fáztunk ezekre a szélfordulókra. Nagyon fontos volt egyből rajt után a bója és a mezőny közé állni így csökkentve a későbbi hátraesés kockázatát. Szerintem nem tudtuk hozni a formánkat. Az edzővel majd még lesz egy nagy átbeszélés, hogy szerinte mik voltak a legfőbb hibák" - értékelte az Európa-bajnokságot Vadnai Benjamin. Egyhónapos túrán vagyunk túl, Benjamin szerint jó lesz végre otthon lenni, pihenni és letudni a zéhákat, vizsgákat.

A férfi mezőnyben a ciprusi Pavlos Kontides nyerte az Európa-bajnokságot a német Philip Bühl és a svéd Jesper Stalhem előtt.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szerző: Molnár Csaba / MVSZ

Fotók: Thom Touw Photography

További fotók a hunsail.hu oldalon!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!