Diákoknak hirdetett országos verspályázatot az Emmi

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2018. 04. 11. 14:11

Szabad a vers! címmel országos verspályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsős általános iskolások és középiskolások számára klasszikus magyar költők családhoz köthető verseinek újragondolására a Családok éve alkalmából.

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) országos verspályázatának meghirdetésén a minisztériumban 2018. április 11-én. A Szabad a vers! című pályázatot felsős általános iskolások és középiskolások számára hirdették meg klasszikus magyar költők családhoz köthető verseinek újragondolására a Családok éve alkalmából. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A mai diákok világának kultúrája, sebessége más, mint a mi generációnké volt. Szeretnénk, ha a fiatalok Arany János, Petőfi Sándor, József Attila, Kosztolányi Dezső és mások családi verseinek újraértelmezésével közelebb kerülnének a költészethez, és újfajta megközelítésben mutatnák be a családi értékeket - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pályázat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
    Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte: a pályázat szerdán, a költészet napján indul és egy hónapon át tart. A pályázók feladata, hogy osztályaikkal előadják és videóra rögzítsék az átírt verseket, és azt beküldjék a csaladokeve.hu/szabadavers honlapra. A pályaműveket négytagú zsűri és a közönség is elbírálja, a győztes osztályok egy-egymillió forint értékű osztálykirándulást nyernek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!