Érdi Mári és Vadnai Benjamin egyre jobban áll

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2018. 04. 05. 22:35

A Laser osztályokban tovább javítottak a magyar hajók (Érdi Mári már 4.), a férfi 470-esben viszont a Gyapjas-hajó ismét visszaesett pár helyet, Litkeyék feljebb jöttek.

 Az előrejelzéseknek megfelelő gyenge, versenyzésre alkalmatlan széllel indult a palmai verseny negyedik napja, délelőtt nem is, csak kora délután szálltak vízre a mezőnyök. Végül a férfi 470-esek ezüst csoportja kivételével minden osztálynak sikerült két futamot rendezni, születtek meglepetés eredmények - férfi 470-esben például futamot tudott nyerni a 30. helyen álló malajziai hajó -, de azért akik elől voltak, ott is maradtak.

Jól jött ki a gyenge szeles napból Érdi Mári, 5. és 10. helyeket ment, ezzel újabb két helyet előrelépett és nyolc futamot követően a 4. helyen áll 58 ponttal. Egy ponttal marad el a brit Youngtól, aki 23. és 27. helyével a nap vesztesei közé tartozik, és hárommal előzi a 24. és 1. helyeket elérő belga Plasschaertet. Az élen helycsere történt, a sokáig vezető holland világbajnok Bouwmeestert megelőzte a dán Rindom, előnye szabad szemmel is jól látható, 8 pont.