Berecz Zsombor kihagyja az EB-t, de a vébé nincs veszélyben

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2018. 03. 09. 10:41

Egy szerencsétlen kimenetelű biciklis baleset miatt Berecz Zsombor kihagyni kénytelen a pénteken kezdődő idei Finn dinghy Európa-bajnokságot, sőt az utána következő két nagy - közöttük egy Világkupa - versenyt is. A kvalifikációs vébére azonban minden rendben lesz - mondta a hunsail.hu-nak a sportoló.

 Molnár Csaba

Még február utolsó hetében a spanyolországi Cádizban, az idei Európa-bajnokság helyszínén edzés után, biciklizés közben törött el Zsombi bal hüvelykujja, a szerencsétlen esetről saját Facebook-oldalán akkor egy rövid, szerdán pedig egy hosszabb bejegyzésben be is számolt. Ideiglenes rögzítést kapott és mintegy másfél-két hetes kihagyással számolt, az Eb-részvétel tehát már ekkor bizonytalanná vált. Főleg, hogy a spanyol orvosok azt javasolták, ha hazatér, azért nézesse meg még egyszer.

Azonnali műtét kellett

Egy héttel később a Baleseti Kórházban a kontrollröntgen során aztán ki is derült, hogy sokkal nagyobb a baj, mert a törött ujj el is mozdult, így azonnal operálni kell. “Már akkor furcsálltam, hogy a gipsz amit felhelyeztek, semmit sem fog, főleg nem az ujjamat” - számolt be Zsombi a hunsail.hu-nak az utolsó cádizi napokról. A műtétet március 3-án el is végezték, rögzítették az elmozdult csontot, ám ez azt is jelentette, hogy a 6 hét gipsz és a rehabilitáció miatt nem csak az Eb, hanem a március végén kezdődő Trofeo Princesa Sofia (Palma de Mallorca) mellett egy világkupaverseny (Hyeres) is elúszik.