Fa Nándor - Magad, uram

Megjelent a legsikeresebb hazai vitorlázó önéletrajzi kötete

balaton.vehir.hu Forrás: Compass Magazin 2017. 11. 25. 14:03

Élő legenda. Az első magyar, aki körülhajózta a Földet.

Fa Nándor mindig az ár ellen hajózott. Keményen dolgozó szülők negyedik gyermekeként határozta el, hogy megvalósítja álmát és a körülmények dacára a világ legjobb vitorlázóival küzd meg az óceánokon. Ez a keményfejűség tette aztán eredményes sportolóvá, minden kudarcon tullépő hajóssá, sikeres üzletemberré a maga urává.

Követendő példa mindazoknak akik úgy döntenek: soha nem adják fel.

Könyvében saját szavaival mesél gyermekkoráról, családjáról, karrierjéről, munkáiról és természetesen a hajózásról. Először olvashatók részletek a 2016 – 17 -es Vendée Globe során írt hajónaplóból valamint látható több mint 70 kivételes foot Fa Nándor életéből.

„Hatalmas megkönnyebbülés, amikor visszafordulnak a nézőket szállító hajók, eltűnik az utolsó helikopter is, és egyszer csak csönd lesz. Egy darabig még nézem a szanaszét szóródó ellenfeleimet, de már csak a saját dolgomra figyelek és egyedül a szél zúgását, a vitorlák hangját, a víz locsogását hallom. Csak ilyenkor tudok fejben ráhangolódni, hogy előttem áll ötvenezer kilométernyi út az óceánon.”

Fa Nándor hajótervező és éptő óceáni vitorlázó 1953 - ban született Székesfehérváron. Ötször kerülte meg a Földet tízszer szelte át az egyenlítőt számtalanszor átkelt az Atlanti - óceánon. Egyetlen magyarként háromszor indult a megállás és külső segítség nélkül teljesítendő Vendée Globe nevű földkerülő szóló versenyen legutóbb 2016 – 2017 - ben a magyar építésű Spirit of Hungary nevű 60 lábas versenyhajóval.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!