Téli Ünnepi Esték a Pannon Várszínházzal

balaton.vehir.hu 2017. 11. 22. 23:33

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém megyei Szervezete és a Veszprém megyei Príma Díj Alapítvány döntése alapján magyar színház- és filmművészet kategóriában Megyei Príma Díjat kapott a Pannon Várszínház, amely – mint Vándorfi László igazgató sajtótájékoztatóján elmondta – rangos elismerés és megtiszteltetés, mely nagy szellemi és erkölcsi erőt ad a társulatnak a további munkához.

Mint minden évben, az idén is gazdag és különleges műsorkínálattal készül a Pannon Várszínház a közeledő ünnepekre. A Téli Ünnepi Esték a Pannon Várszínházzal címen meghirdetett műsort úgy állította össze a színház, hogy minden korosztálynak egyaránt szóljon, s az egész családnak közös kikapcsolódást és szórakozást nyújtson.
Az ünnepi kínálat nyitánya december 2-án egy új bemutató, Békeffi István és Stella Adorján, Janika című vígjátékának bemutatója lesz, amely jól illeszkedik az ünnepi hangulatba, hiszen a történet szenteste és Karácsony másnapján játszódik. A darab azért is érdekes, mert egy színésznői bravúrra is lehetőséget ad, hiszen a főszerepet alakító Pap Líviának nem csupán egy dívát kell eljátszania, hanem saját nem létező kisfiát is, mégpedig a több mint tíz év után hazatérő férjének is hihető módon.
December 10-én a Mesék a családnak című sorozat keretében a Fehérlófia ismert népmesének zenés változatát mutatja be a színház, amelyet Asztalos István és Rossa László írt színpadra. Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián zenés játéka, A Pál utcai fiúk iránt akkor az érdeklődés, hogy Karácsony másnapján is játszik a színház, s a darabot két alkalommal is előadják Százhalombattán. Veszprémben a Hangvillában december 27-én tűzte műsorára A Pál utcai fiúkat a Pannon Várszínház, s miután délutánra már minden jegy elkelt, délelőtt 11 órára is meghirdetett egy előadást. December 29-én az inotai Retro Színházban kerül színre ez az zenés játék. Veszprémben a Hangvillában december 30-án egy jubileumi előadást láthat közönség, ekkor lesz Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter A padlás című musicaljének századik előadása, amelyet tíz évvel ezelőtt mutatott be a Pannon Várszínház. Szilveszter napján, december 31-én Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor, Mágnás Miska című operettjével búcsúztatja az óévet a Pannon Várszínház. Aznap a Hangvilla éttermében egy szilveszteri mulatságot rendeznek, s egy kombinált belépőjegy váltására is lesz lehetőség, amely mind az előadásra, mind a vacsorára érvényes.
A Téli Ünnepi Esték programsorozat áthúzódik a következő évre is, s január 13-án Máté Péter és S. Nagy István, Egy darabot a szívemből című musicaljét újítja fel a színház, amely már túl van a hatvanadik előadásom, s változatlan érdeklődéssel fogadja a közönség. Külön öröm, hogy egy klasszikus mű is már három éve nagy sikerrel szerepel a színház műsorán, s Shakespeare, Makrancos hölgy című vígjátékát február 3-án ismét láthatja a közönség. Lp.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!