120 éve született Hamvas Béla

balaton.vehir.hu 2017. 03. 23. 13:48

Hamvas Béla születésének 120-ik évfordulójára emlékeztek ma délelőtt az inotai és várpalotai diákok. Az ünnepség az inotai művelődési központban volt, ahol a Pannon Várszínház művészei adtak műsort.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója megnyitó beszédében kiemelte, hogy egy olyan személyről van szó, aki hatással volt a magyar szellemi és művészeti életre. Filozófusnak, esztétának, írónak is lehet Hamvas Bélát mondani. Inotával pedig furcsa módon került kapcsolatba. A kommunista diktatúra legkeményebb időszakaiban, raktárosként kezdte itt munkáját. Három évet töltött itt. Az ő születésének 120-ik évfordulójának apropóján találkozunk ma itt. 1951 és 54 között élt itt Hamvas Béla.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A mai, közel harmincöt perces darabban sokféle művészeti irány találkozik. A kortárs balett, az irodalom, a költészet és természetesen a zene.

Az előadás valóban érdekes volt, és nem csak a színészek játéka, hanem a díszlet és a zene is nagyon beszédes.

A Pannon Várszínház műsorát követően Hamvas Béla műveiből Rátóti Zoltán az MMA (Magyar Művészeti Akadémi) Színházművészeti vezetőjének összeállítása következett. Délután pedig szakmai szemlén vehettek részt az érdeklődők. A hőerőmű épületeinek megtekintése érdekes program volt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!