Vitorlásregény hideg téli estékre

balaton.vehir.hu Forrás: compassmagazin.hu 2016. 12. 07. 17:17

Cserháti Éva: Palackposta

“Petra a harmincas évei közepén jár, és öt éve él barátjával tavasztól őszig egy vitorláson, a Földközi-tengeren hajózgatva. Nyár végén épp Korfun kötnek ki, amikor a férfinak sürgősen el kell utaznia, és Petra némi párkapcsolati feszültséget követően egy időre egyedül marad a fedélzeten. Igaz, így legalább van ideje és lehetősége a munkáját végezni, amihez laptop kell és internetkapcsolat. Dolgozni azonban lehetetlen napi huszonnégy órában, a vendégmólón pedig zajlik az élet, amibe Petra is belecsöppen, sőt egy idő után akaratlanul is a váratlan események egyik főszereplőjévé válik segítőként, miközben a saját élete is fenekestül felfordul és kísérti a múltja.”

A Palackposta letehetetlen: az olvasó egyre inkább bevonódik a főhősnő élettörténetébe és önismerete alakulásának izgalmas fordulópontjaiba, meghatódik a női szolidaritás magával ragadó erején, meg-megpihen a görög tengerről és a vitorlázásról szóló részeken, miközben egy krimi szálai is kibontakoznak, és az olvasói önvizsgálgatás és az izgalmak kiváltotta körömrágás közepette fel-felröhögünk egy-egy jól eltalált poénon.” (Lóránd Zsófia, eszmetörténész, a Bóra könyvek – Női próza délről-sorozat szerkesztője)

A könyv a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg a 87. Ünnepi Könyvhétre. Kapható a Gabo Kiadó webshopjában, a nagyobb könyvesboltokban és már e-könyvben is. www.gabo.hu

További részletek a compassmagazin.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!