Érdi Mária futamot nyert a Világkupán

balaton.vehir.hu Forrás: Press MVSZ/Bányász Árpád 2016. 12. 07. 11:22

Érdi Mária futamgyőzelemmel folytatta szereplését a Világkupán Melbourne-ben. A verseny harmadik futamán nagyszerű versenyzéssel győzött a riói olimpiai bajnok Marit Bouwmeester és az ausztrál Ashley Stoddard előtt.

A következő, a negyedik futamon Bouwmeester ért elsőként a célba. Érdi Stoddard és az olasz Zennaro mögött 4. helyen futott be. Ötödik lett az olimpiai bronzérmes dán Anne-Marie Rindom.

A Világkupa verseny után rövidesen kezdődő ifjúsági-világbajnokságra is készülő Érdi Mária ezzel az összetett 11. helyről ma a 4-re ugrott előre! Nem ez az első Világkupa futamgyőzelme: már 2015-ben élete első Világkupa-versenyének utolsó futamán győzött Palma de Mallorcán, majd idén júniusban futamot tudott nyerni Portland-Weymouth vizein is – írja a hunsail.hu.

Érdi Mária 2016-ban a Melbourne-i zárófordulón kívül a megrendezett négyből három VK-állomáson versenyzett: Hyeres-ben 13., Weymouth-ban és Csingtaóban egyaránt a 8. helyen végzett. 2016-ban a Világkupa-versenyeken már csak a meghívott, legjobb versenyzők vehetnek részt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!