Balatonkenesén egy csomó dologra fény derül

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2018. 07. 14. 19:57

Kenesére megy a hétvégén a vitorlázást és a tőkerülő versenyt rendhagyó módon bemutató Kékszalag Roadshow.

 

Folytatódik Kékszalag Roadshow. Július 14-én szombaton és július 15-én vasárnap  a kenesei Balatonfői Yacht Clubban várják az érdeklődőket a szervezők. A Magyar Vitorlás Szövetség munkatársai szombaton beszélnek arról, hogyan lehet nevezni az 50. Kékszalag Erste Nagydíjra, emellett praktikus tanácsokat adnak az érintetteknek. A tókerülő versenyt támogató Ilcsi Kozmetikumokat képviselő Molnár Ferenc pedig a bőrápolásról és a napsütés elleni védelemről tart majd előadást. Holczhauser András, az MVSz főtitkára, valamint az egyik élversenyző, a 470-es olimpiai hajóosztályban a testvérével vitorlázó Gyapjas Zsombor a nemzetközi versenyekről, a tokiói olimpiai felkészülésről, valamint a frissen megszerzett Európa-bajnoki ezüstéremről beszél a rendezvényen.  A tizenháromszoros Kékszalag-győztes, Litkey Farkastól az érdeklődők megtudhatják, mi a titka a Kékszalagnak.

Vasárnap Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke feleleveníti a legemlékezetesebb versenyt és bemutatkozik az 50. Kékszalag Erste Nagydíjra készült emlékérem is. Megismerhetik a látogatók a "Két szalaggal a Kékszalagért" jótékonysági kezdeményezést, amelynek keretében a versenyzők támogatást adhatnak az autizmussal élőknek kialakított lakóotthonokban művészetterápiás foglalkozásokat tartó Autistic Art Alapítványnak.

Miért van szükség a roadshow-ra?

A Kékszalag Roadshow célja, hogy mindenkivel megismertesse a vitorlázást és a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjat mégpedig a szárazföldön. Információkat kaphatnak a Kékszalag Roadshow állomásain azok is, akik bizonytalanok vagy ritkán indulnak vitorlásversenyeken. Lehetőség lesz előnevezésre is, amellyel a szervezők szeretnék megkönnyíteni a vitorlázók részvételét a jubileumi versenyen. 

A Kékszalag Roadshow korábban már járt Balatonlellén, Keszthelyen és Balatonfüreden, Alsóörsön, most pedig jön a kenesei állomás. (A rendezvénysorozatról további részleteket ebben a cikkben olvashat.) 

A programokat és információkat folyamatosan frissítjük az egyes állomások Facebook-esemény oldalain

Az Erste Bank „Higgymagadban és legyél ott” pályázatáról pedig itt lehet többet megtudni: http://www.erstehiggymagadban.hu/

Várjuk szeretettel a Kékszalag Roadshow balatonkenesei rendezvényein és július 26-án a rajtvonalon!

Fotók: Szántó Áron - Magyar Vitorlás Szövetség

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!