Fűzfő március 15

balaton.vehir.hu 2020. 03. 11. 19:21

Bár szerencsére Veszprém megyében továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, tekintettel a koronavírus kiváltotta globális járványügyi helyzetre, valamint a Belügyminisztérium és az Operatív Törzs ajánlásaira, Balatonfűzfő Város Önkormányzata nem tartja meg a március 15-i ünnephez tartozó megemlékező műsorát és a március 20-ra tervezett Közmeghallgatását.

 A miniszter közölte, az operatív törzs azt is javasolja a kormánynak, hogy a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltsa meg.

 
Március 15-e az ország egyik legnagyobb nemzeti ünnepe, ezért fontosnak tartom a hősök tiszteletére megemlékezni Balatonfűzfőn is, így 11 órakor egy szerény megemlékezés és koszorúzás keretében tesszük ezt az Országzászlónál.
 
A Művelődési Ház rendezvényeivel kapcsolatban az intézményvezető fogja tájékoztatni a lakosságot, hogy az elkövetkező időszakban melyik program milyen módon lesz megtartva. 
Egyeztettem a helyi védelmi bizottság elnökével a teendőkről.
Az Országos Tisztifőorvos 28 pontból álló akciótervet dolgozott ki, melyben kérik, hogy a lakosság tájékoztatása egycsatornás rendszeren menjen, ez pedig a https://koronavirus.gov.hu/ oldal.
 
Bízom benne, hogy Balatonfűzfőt továbbra is elkerüli a vírus, de kérek mindenkit, hogy tegyen meg mindent a megelőzésre!
A hivatalban és az intézményekben megtettünk minden szükséges intézkedést.
 
Megértésüket köszönöm!
Szanyi Szilvia polgármester
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!