Finomságok Balatonfűzfőn

balaton.vehir.hu 2019. 12. 07. 12:47

Balatonfűzfő, 2019. december 07., szombat - Szombaton tartották a Balaton-parti városban a 3. Városi disznóvágást a Balatonfűzfői Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület szervezésében.

 Molnár Eszter az egyesület elnöke hírportálunknak elmodta, hogy a nagyon sikeres nyári Gombócfesztivál rendezvénysorozat után gondolták úgy három éve, hogy kellene egy "téli rendezvény" is, így jött az ötlet. Majd hozzátette: a magyar ember szeret enni, szereti a hasát ezért is lett három év alatt nagyon népszerű a rendezvény. A gasztronómia mellett a helyi kultúrcsoportok is fellépnek, lesz tánc, mese és finom falatok, kézműves árukat is kínálnak.

Középen Molnár Eszter, közben a hölgyek készítik az isteni finom házirétest

Este nyolcig bárki felkeresheti a gasztro rendezvényt a Közösségi Házban, megkóstolhatja a sültkolbászt, véreshúrkát, pecsenyét, orja levest, kocsonyát, töltött káposztát, házi réteseket és egyéb finomságokat. Ehhez csak támogatói jegyet kell venni. 1100 forintot fizettünk egy jó adag sültkolbászért, pecsenyeszeletért, amihez mustár, kenyér és ecetes paprika járt. Főszezonban, ekkora adagért a strandon legalább a kétszeresét kellene fizetni. Aki szereti a magyaros és főleg a házias ízeket az mindenképpen látogasson el a rendezvényre, nem fog csalódni.

Vátozatos a kínálat

A hús feldolgozása

Közben érkezik az utánpótlás

Különböző húsok, belsőségek főnek az abálóban

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!