„A tanulás sikere motivál”

balaton.vehir.hu 2019. 10. 10. 20:16

Hírportálunk hétről-hétre bemutat egy-egy diákot, tanárt, akikben az a közös, hogy mindannyian a balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hallgatói, oktatói.

 Zsebők Julianna öt éves korában kezdte az általános iskolát. Jelenlegi oktatási intézményt szüleivel együtt választották, elsősorban a kiscsoportos oktatás miatt. Julianna kitűnő tanuló, lovagol, négy nyelvet tanul és három éve zongorázik, most 6. osztályos.

Hogyan „csöppentél” ebbe az iskolába?

-Már öt éves koromban kezdtem az iskolát, mindig is magántanuló szerettem volna lenni elsősorban a sport, akkoriban szinkron korcsolyáztam és lovagoltam. Egy kis zalai faluból származom, Pölöske mellől, de most már Székesfehérváron is lakunk így a legkézenfekvőbb volt számomra, hogy a balatonfűzfői iskolába már minden nap bejárok.

Miért pont a lovak?

-Mert kicsi korom óta lovagolok, nagyon szeretem a hidegvérű lovakat. Ma is Megyek Fehérvárra a lovardába, aztán majd otthon is lovagolni fogok.

Melyek a kedvenc tantárgyaid?

-A matek és a töri. A történelem érdekes, főleg a magyar történelem érdekel, Szekeresné Varga Éva nagyon jól tanítja. A matekot értem, tudom, így könnyen meg tudom oldani a feladatokat, nem jelent gondot. Itt az iskolában délutánonként nagyon jó elfoglaltságok vannak, most az orosz nyelvet is elkezdtem tanulni az angol és az olasz mellett, de szeretném majd a németet is tanulni. Az Irinyibe járok zongorázni, talán azért választottam a zongorát, mert azt nem kell cipelni – mondja nevetve.

Barátaid?

-Barátaimmal itt az iskolában és a lovardában találkozom.

Mondjuk, a középiskola elvégzése után mivel szeretnél foglalkozni, tanulni?

-Először is nagyon vonz az ügyvédi pálya, mellette lovas terápiával szeretnék majd foglalkozni.

Mi motivál legjobban az iskolában?
-Elsősorban az, hogy kis csoportokban dolgozunk-tanulunk, családis a légkör és a hangulat, mert szeretek tanulni, szeretek ide járni és nem utolsó sorban azért, mert a tanulás sikere motivál.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!