Táborokban jártak a balatonalmádi rendőrök

balaton.vehir.hu Forrás: Balatonalmádi Rendőrkapitányság Fotó: Balatonalmádi Rendőrkapitányság 2019. 07. 04. 11:43

A családsegítő és gyermekvédelmi szolgálatok több településen is megszervezték a helybeli gyermekek részére a nyári napközis táborokat, ezzel is segítve a szülőket a gyermekek nyári felügyeletének megoldásában. A gyerekeknek igyekeznek változatos programokat kitalálni, hogy a nyári szünidei tábor kellemes emlékként maradjon meg bennük. A program színesítésére felkérték a rendőrséget is.

A gyerekeket 2019. július 2-án Balatonfűzfőn, 2019. július 3-án pedig Balatonkenesén látogatták meg a rendőrök. A prevenciós foglalkozások keretében interaktív beszélgetés folyt a nyár veszélyeiről, az internetezésről, az idegenekkel való szóba állásról, a szülői szabályok betartásáról, a kerékpározás alapszabályairól, játszhattak baleset-megelőzési játékokkal, és minderről tájékoztatókat vihettek haza családtagjaiknak.

A 8-13 éves gyerekek sorra mesélték a hallottak alapján eszükbe jutott történeteket, amelyek velük, szüleikkel, ismerőseikkel történtek meg közlekedés közben, a strandokon, rendezvényeken és az otthoni pihenés alatt.

Az egyéni esetek megbeszélése során a rendőrök külön felhívták a figyelmet mobiltelefonok óvatos használatára közlekedés közben, mert az utóbbi időben megnőtt a gyalogosan és kerékpárral, fülhallgatóval, telefont nyomkodva közlekedő fiatalokat ért balesetek száma.

 A rendőrök minden kérdést fontosnak tartanak, amit a gyerekek feltesznek, mert a szakembertől kapott válasz hatékonyan szolgálja áldozattá válásuk megelőzését.

 

Balatonalmádi Rendőrkapitányság

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!