Városházi karácsony

balaton.vehir.hu 2018. 12. 21. 18:34

Balatonfűzfő, 2018. december 21., péntek – Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a városházi ünnepséget az épület aulájában.

A megjelenteket Marton Béla polgármester köszöntötte, aki ünnepi beszédében kiemelte, hogy nyolc évvel ezelőtt azért hozták létre a városházi ünnepséget, hogy a város lakói érezzék, hogy a hivatal értük ahol köszönthetjük a balatonfűzfői lakosokat – fogalmazott. Beszédében az idézeteket saját élményeinek megosztásával színesítette, de legfontosabb, hogy időt ajándékozzunk egymásnak, azért hogy több időt tölthessünk együtt szeretteinkkel és higgyünk a csodában, mert szeretnénk hinni a csodákban és a csodák néha valóra is válnak, csak fel kell ismernünk – mondta.

Majd a Balaton Dalkör karácsonyi ünnepi műsorát követően Káplán György énekművész koncertjét egy 1700-ban írott pásztorénekkel nyitotta, aminek a magyar nyelvű szövegét éppen ma találta meg – csodák pedig vannak- mondta. Összeállításában brazil, német dallamok csendültek fel.

Végezetül „Ünnepi zenés utazás” fuvolával és ütős hangszerekkel koncertet hallhattunk Hajas Szilárd fuvolaművész és Hajas Gellért ütős hangszereinek előadásában. Az est során a közönség minden fellépőt vastapssal jutalmazott.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!