Nyugdíjas klubok közös ünnepe 2018-ban Fűzfőn

balaton.vehir.hu Forrás: Hegyi Ilona 2018. 12. 01. 14:57

Ismét közeledik az év vége, szeretett ünnepünk, a Karácsony. Ilyenkor szokás, hogy együtt legyen a város nyugdíjasklubjainak tagjai, barátok, társak, akik egész évben lelkesen végzik feladatukat, jóban, rosszban kitartanak egymás mellett. Ezek az idősödő „fiúk, lányok” lelkes csapattagok és rájuk mindig lehet számítani.

 Balatonfűzfőn három jól működő nyugdíjasklub van. A Csebszalto nyugdíjasklub Németh Gábor vezetésével, a Fűzfőgyártelepi nyugdíjasklub lelkes „ifjú” vezetője Csaba József és a Balaton nyugdíjas klub Lajkó Frigyes vezetésével működik.

Sajnálattal a Pedagógus nyugdíjasklub halálesetek miatt megszűnt. Az ünnepségnek a Vágfalvi Ottó nevét viselő Művelődési Központ adott otthont, mint mindig. Az esti programokat Bóna Veronika ismertette a jelenlevőkkel. Először a három csoportvezető egy -egy szál virággal jutalmazta meg az aktív tagokat, majd egy perces néma felállással emlékeztek meg az elhunyt tagokról.

Erdősi Gábor alpolgármester úr mondott ünnepi köszöntőt. Beszédében az idős szülőkre, nagyszülőkre tért ki, akik felneveltek bennünket, azt a sok bölcsességet, szeretetet, amit tőlük kaptunk, visszük magunkkal és próbáljuk mi is átadni gyermekeinknek és unokáinknak, a jövő embereinek.  Alpolgármester úr említést tett arra az időre, amikor még kezdő képviselő volt Fűzfőn és részt vett az első nyugdíjas klubok Karácsonyi ünnepén és erre a szép pillanatra azóta is emlékezik. Most így 40 felé jött rá, hogy milyen sokat jelentenek az idősek a család, a közösség életében. Mindig lehet számítani a korosodó emberekre. Váratlan események esetén mindig készenlétben állnak és mennek segíteni, megkönnyíteni az életet. Vigyáznak az unokákra, egy – egy meleg ételt vagy épen a finom karácsonyi bejglit készítik el gyermeküknek. Alpolgármester úr most már még nagyobb empátiával, tisztelettel tekint a „hatvanasokra-hetvenesekre” Kedves szóval említette meg Anyukáját, hogy milyen sok segítséget kapnak Tőle és a három kisgyermekük is rajongásig szeretik a Nagyit.

Évek során arra lett figyelmes, hogy az idősek mindig ott vannak a városi rendezvényeken és aktív részeseik ezeknek. Kihangsúlyozta, hogy ma fiatalja olyan felelősségérzettel nem rendelkeznek, mint az a korosztály, akire fel kell nézni. Szinte azt érzi, hogy feltöltődik, amikor látja az idősödő nyugdíjasok lelkesedését. Fájón tapasztalja, hogy az idősek egyre fogynak és olyankor mindig elszorul a szíve. Azon lesz Balatonfűzfő vezetősége, hogy legalább egy kicsit meg könnyítsék az itt élők életét. Megköszönte ezeknek a lelkes klubtagoknak, hogy 2018 ban a Karácsonyi ünnepek előtt itt lehetett és Ő köszönthette a vendégeket. Végezetül Juhász Gyula Öregségről című versét mondta el.  „Az ember sokszor megszépül, ha eljő Az öregség. Hadd szépüljek meg én is”!

Majd Veronika a táncparkettre kérte Kossuth Gergő énekest, akit mindenki vastapssal fogadott. Gergő személyében egy lendületes, mosolygós lelkes ifjút ismerhettünk meg. Fantasztikus hanggal megáldott, aki pillanatok alatt be tudta vonni a közönséget az éneklésbe. Az ütemes zenére - táncra perdült és nagy vigadalom, taps csendült fel a teremben. Mély tiszteletét az idősek felé hangsúlyozta és meghajolt és egy- egy kézcsókkal  ki is fejezte ezt. Sok ismert táncdalt, operettet adott elő végig úgy, hogy a közönség soraiban énekelt közösen hölgyekkel - urakkal. Fájó szívvel vette tudomásul mindenki, hogy vége lett előadásának, de több ráadással is meghálálta a sok tapsot mely alig akart csitulni.

Bakonyvári –Duó pörgős számokat játszott, remek aláfestés volt az isteni vacsorának, melyet a NIKE étterem készítette el és tálalta fel. Lajkó Frigyes arcán öröm és boldogság tükröződött mikor látta, hogy a vendégek elégedettek a vacsorával. Iszom- eszem után a táncparkett benépesedett és lányok- fiúk ropták a táncot az ismert dallamokra. Bakonyvári Sándor harmonikás, Szente Szabolcs dobos ismert régi – új számokat játszott. Közben tombolajegyeket árultak és hamarosan az értékes tombola tárgyak gazdára találtak.

Lehet, hogy a testünk öregszik, de a lelkünk maradjon fiatal. Életünkben az aktivitás nagyon fontos, szolgáljuk a közösséget. Célokat tűzzünk ki és teljesítsük is. Az idős emberre mindig lehet számítani, még éreznie kell, hogy szükség van rájuk. A mai idősek régen még igazi közösségben dolgoztak és szabadidejük nagy részét is csapat szellemben töltötték el. Csapatmunkát tovább is igénylik és ezért nagyon aktívan tevékenykednek a klubokban. Este tíz óráig élet volt a teremben nevetés kacagás tette vonzóvá és felejthetetlenné. Köszönjük Balatonfűzfő polgármesterének, képviselőknek és klub vezetőknek ezt a remek estét így Karácsony tövében.

Hegyi Ilona

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!