VIII. Veterán Autós és Motoros találkozó Balatonfűzfőn - képgalériával

balaton.vehir.hu 2018. 08. 05. 13:51

Balatonfűzfő, 2018. augusztus 05., vasárnap – Mintegy 180 veterán jármű érkezett a Balaton-parti városban rendezett találkozóra, amit a Balatonfűzfői "Kreitli Ferenc" Veterán Autós és Motoros Egyesület szervezett.

 A szervezők elmondták, hogy hazánkból, a legmesszebb Debrecenből érkezett, de Ausztriából és a Felvidékről is szép számmal hozták el veterán járműveiket.

Pontban déli 12 órakor vette kezdetét a Kreitli Ferenc egy órás emléktúra, a menetben láthattunk egy Csepel D420-t platóján a Marching Jazz Band játszott.

A teljesség igénye nélkül, mert nagyon sok és szép motort és járművet láttunk, igazi kuriózumokkal is találkoztunk. Például egy 1948-ban gyártott Csepel, vagy akár egy 18 éves Harley Davidson Sporter Huggers vagy az autóknál egy igazi gyöngyszem is felbukkant az 1960-ban gyártott Austin Healey Sprite Mk 1 sportkocsi. De érkezett Ausztriából egy gyönyörűen restaurált lakóbusz is. Külön érdekesség volt még, hogy az ebéd egy I. világháborúban gyártott, magyar „gulyáságyúban” rotyogott, az alkalomhoz illően babgulyást készítettek.

A szervezők számos egyéb programról is gondoskodhattak a gyerekek beülhettek a rendőrautóba, a nagyobbak és a felnőttek kipróbálhatták a fegyvereket a katonai toborzó sátorban. Az alkatrészbörze is nagyon sok érdeklődőt vonzott, „hátha pont ilyen kincset kerestem”, mondta az egyik motoros.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A rendezvény közelében a 71. számú főúton nem árt az óvatosság, mert az út mindkét oldalán sok jármű parkol.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!