„Otthont lehet építeni imádságból és énekből”

balaton.vehir.hu 2018. 07. 20. 11:35

Balatonfűzfő, 2018. július 20., péntek – Sajtótájékoztató keretén belül ismertették a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós körút programjait, a Magyar örökség díjas Kodály Zoltán gyermekkórus fellépéseit.

Marton Béla és Böjte Csaba

 - Öt napra Balatonfűzfő látja vendégül a már hagyományszerűen,  hatodik alkalommal  útjára induló Balatoni Csillagösvény Missziós körút résztvevőit,  Böjte Csaba ferenc rendi szerzetes vezetésével. Ahogy máskor is, most is  a Marosszéki Kodály Zoltán gyermekkórus kíséri el az útra Böjte Csabát, Csaba testvért –fogalmazott Marton Béla Balatonfűzfő polgármestere. Majd Böjte Csabától idézett: „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.”

Majd hozzátette, hogy Balatonfűzfő városa első alkalommal biztosít szállást a misszió tagjainak és valóban mennyi jó embert tud még több jó embert mozgósítani, önkénteseket, szállásadókat, itt az erő az itt lévő hívők lelkében van.

 

Böjte Csaba elmondta, hogy Vera nővér 14 éve telepedett meg és ez idő alatt létrehoztak egy csodálatos énekkel telített otthont. Hat évvel ezelőtt beszélgettünk arról, hogy jó lenne körbe énekelni és imádkozni a Balatont, én is meglepődtem, hogy már az első alkalommal milyen sokan kíváncsiak voltak a gyermekek fellépéseire. Közben a szovátai otthonunk is elkészült, tehát „otthont lehet építeni imádságból és énekből”. Szeptember 13-án Budapesten a Budapest Arénában ötszáz gyermekkel leszünk jelen, ahol az első hívó szóra elfogadta a felkérésünk többek között Presser Gábor, az Edda Művek, a Republic, Ferenczi György, az idén 20 éves Nemadomfel Együttes és még sokan mások – fogalmazott.

 

Tóth Lajos Péter, Laposa Norbert, Marton Béla és Böjte Csaba

Laposa Norbert plébános kiemelte, hogy ezek a találkozások még azokat embereket is megmozgatják, akik esetleg ritkán járnak temploma, olyan fantasztikus élmény. Most vasárnap 10 órakor közös szentmisét tartanak Balatonfűzfőn a Romtemplomnál, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Böjte Csaba, Vera nővér és Töltési Erzsébet

Vera nővér elmondta, hogy a gyermekeknek minden évben fantasztikus, életre szóló élményt nyújt a Balaton és a segítők önzetlen szeretete, amihez foghatót máshol nem lehet tapasztalni. A missziónk eredményeként pedig Szovátán áll egy gyönyörű ház.

 

Töltési Erzsébet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Balatonalmádi Csoport vezetője kiemelte, hogy valóban páratlan élmény látni és hallgatni a székely népviseletbe öltözött kórust, köszönet illet mindenkit, akik önzetlenül segítik, támogatják a missziót immár több éve. A kórust ma este Balatonalmádiban a Hungarikum Fesztivál nyitó napján 18 órakor hallhatják az érdeklődők, amit majd 19 órai kezdettel szabadtéri mise követ a Zenepavilonnál.

 

Tóth Lajos Péter, a  Balatonfűzfői Öveges József Szakgimnázium igazgatója elmondta, hogy a szállásbiztosításon kívül a közösségi pontokat biztosítják, gyermekeivel szerdán este meglepetésként 200 darab palacsintát sütöttek, amivel hatalmas meglepetést okoztak a kórus tagjainak és kísérőinek.

 

Kovács Szilárd

Kovács Szilárd,a Balatoni Bob és Szabadidőpark ügyvezető igazgatója elmondta, hogy számára megtiszteltetés, hogy a sajtótájékoztatónak otthont biztosíthat, a mai napon a gyermekek önfeledten szórakozhatnak itt a park területén. Arról is beszélt az ügyvezető, hogy számukra nagyon fontos a karitatív tevékenység, hiszen 2011-ben a nagy dunai árvíz után a park egy napos bevételét ajánlották fel, de minden több száz leukémiás gyermeket látnak vendégül egy teljes napra.

 

Szász János, Néző László, Campanari Talabér Márta és Polgárdy Imre

A sajtótájékoztató keretén belül került átadásra az idei megye bál tombolából befolyt összeget, amelynek Várpalota volt a díszvendége. A tanúsító oklevelet Szász János pápai káplán, kanonok petrozsényi plébános vett át, Polgárdy Imrétől, a Veszprém megyei közgyűlés elnökétől, Campanari Talabér Mártától, Várpalota polgármesterétől és Néző Lászlótól a Média Works főszerkesztőjétől.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!