Balatonfűzfő utcái és a magyar bélyegek

balaton.vehir.hu 2018. 04. 20. 19:19

Balatonfűzfő, 2018. április 20., péntek – Pénteken páratlan kiállítás nyílt Balatonfűzfőn a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár épületében.

A nem mindennapi tárlaton 139 közterület (zöme utcák), 156 darab A/4-es tabló és 433 bélyeget nézhetünk meg, mind ezt ABC sorrendben – tájékoztatta hírportálunkat Pintér István a kiállítás összeállítója, kurátora.

Marton Béla (b.) és Pintér István

Marton Béla polgármester elmondta, hogy 42 éves baráti kapcsolat Fűzi Pintér Istvánhoz és családjához, ezért nehéz helyzetben van, amikor egy több évtizede tartó barátság, barát kiállítását kell megnyitni. Megnyitó beszédében kihangsúlyozta, hogy a bélyeggyűjtés egyszerre manuális és szellemi tevékenység, ami a rend szeretetére nevel, a bélyegek értékek, amit igen csak meg kell becsülni – fogalmazott.

Pintér István

Majd Pintér István alfabetikus sorrendben bemutatta a kiállítás anyagát, amelyet két évig készített, abból az alkalomból, hogy Balatonfűzfő 60 évvel ezelőtt vált önálló településsé. A szöveges magyarázatot zenei bejátszások tarkították.

A kiállítást az érdeklődők május 14-ig tekinthetik meg a kulturális intézmény nyitvatartási rendjében.

Pintér István a 60 évvel ezelőtti, saját maga által készített "bélyeggyűjtővel"

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!