Elképesztő hangulatot varázsolt Polgár Peti a nőnapon, Balatonfűzfőn

balaton.vehir.hu 2018. 03. 08. 21:12

Csütörtökön este köszöntötték a hölgyeket a Balaton-parti városban a Vágfalvi Ottó Művelődési Ház színháztermében.

 A település hölgyeit Marton Béla polgármester köszöntötte. Ünnepi beszédében felidézte a nemzetközi nőnap történetét, maga az ötlet pedig, hogy kell egyhivatalos nap a nőknek, Clara Zetkintől származik, aki az 1910-es koppenhágai Nemzetközi Szocialista Nőkongresszuson javasolta az évente világszerte megrendezendő nőnap szükségességét és fontosságát.

Marton Béla polgármester

Majd folytatta: mindaz, amit a nők visznek a vállukon, a lelkükben és a szívükben, generációkat határoz meg. Mert, ahogy a lány felnő, előbb-utóbb feleség, anya, később nagymama, sőt dédnagymama lesz belőle, miközben élete nagy részében nem mellesleg nő is, aki szeretné megtalálni a boldogságot mind otthon, min a hivatásában. Egyetlen ember – megannyi szerep, feladat, kihívás, felelősség. Egy nő élete rendkívül sokszínű, és ez még akkor is így van, ha ezt a sokszínűséget időnként kaotikusnak, nehéznek, kimerítőnek éli meg.

Majd felidézte gyermekkori élményeit, amikor is három generáció élt együtt, hazaérve mindenkitől kapott egy jó szót, simogatást. A vasárnapi húsleves a hatalmas asztalon, amit a nagyi készített, a meghitt beszélgetések egy életre meghatározó volt számára. Mind a mai napig, amikor is már 87 éves az édesanyja – fogalmazott.

Polgár Peti

A beszédet követően Polgár Peti humorista-énekes lépett a színpadra, aki fergeteges hangulatot teremtett, a dalok refrénjeit a közönség is vele együtt énekelte.

Majd a helyi Vidám Fiúk Csapatának színpadi produkciója következett, ami igen fergetegesre sikeredet, operett-vidám zenés és énekes jeleneteket láthattunk a közönség legnagyobb örömére, amit a hölgyek hatalmas vastapssal köszöntek meg. Az előadást követően pedig az intézmény előcsarnokában pezsgővel és virággal köszöntötték.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!