Karitász Bál Balatonfűzfőn

balaton.vehir.hu Forrás: Töltési Erzsébet 2017. 11. 18. 10:40

Szent Erzsébet Jótékonysági Bált szervezett Balatonfűzfő, Litér, Papkeszi, Királyszentistván, Vilonya települések Karitász csoportja Fűzfőfürdőn a Közösségi házban.

 

Először Hujber Ferencné Zsuzsa köszöntötte a részvevőket, majd a bál fővédnöke a Veszprémi-Főegyházmegyei Karitász vezetője, Szíjártó László esperes köszönte meg a jelenlévő Karitász-önkéntesek áldozatkész munkáját. Beszélt Árpád-házi Szent Erzsébetről, aki bár keveset élt Magyarországon, még halálos ágyán is magyar énekeket énekelt. Az ő példáján nekünk is öntudatos keresztény magyaroknak kell lennünk. Mindenkinek a a maga területén megtenni, amit lehet, és minél több rászorult embertársunkon segíteni.
Az esten közreműködött a Litéri Zöldág Gyermeknéptánc Csoport, a Fűzfői Balaton Népdalkör, a Vilonyai Asszonykórus és a Kenesei Country Tánccsoport.
A talpalávalót az Amigó együttes szolgáltatta, a vidám rendezvényen együtt táncolt a résztvevőkkel Laposa Norbert plébániai kormányzó és Pogátsa József a Karitász csoport vezetője is.
A jó hangulatú tombolasorsolást Tóth Lajos Péter, a helyi Öveges iskola igazgatója vezette le. A bevételből a Karitász a halmozottan hátrányos helyzetű családokat kívánja támogatni. Az Erzsébeteket külön meglepetés várta egy ünnepi torta formájában. Ennek tálalásával mindjárt gyakorolták is a szeretetszolgálatot.

 

Fotók: a szerző felvételei

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!